Netflix betaalt 450 miljoen voor films met James Bond-acteur Daniel Craig

Daniel Craig kennen we natuurlijk vooral als James Bond. De acteur gaat nu aan de slag voor Netflix. De streamingdienst heeft er veel geld voor over.

De film Knives Out dateert alweer uit 2019. De film met Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas en Jamie Lee Curtis in de hoofdrol was populair en scoorde een 7,9 op IMDb. Knives Out sleepte zelfs een nominatie in de wacht voor een Oscar. Het is dan ook niet raar dat Netflix de rechten koopt. Het bedrijf heeft er genoeg geld voor over: maar liefst 450 miljoen dollar.

Netflix strooit met honderden miljoenen

Het is een enorm bedrag, zeker vergeleken met het eerste deel. Die film had ‘slechts’ een budget van 40 miljoen dollar en wist in tot 311 miljoen op te halen. Netflix heeft 450 miljoen over voor twee sequels voor Knives Out. Daarmee wil het concurrentie bieden aan HBO MaX en Disney+, die de streamingdienst uitdagen. Netflix mist nog echt bekende filmfranchises die Disney en HBO Max wel hebben.

Een directeur van een concurrent van Netflix laat aan Variety weten dat hij denkt dat een groot deel van die 311 miljoen bedoeld is als marketingverplichtingen, zodat de film over de hele wereld wordt gepromoot. Ook gaat Craig waarschijnlijk meer verdienen tijdens de tweede en derde film die eraan komen.

Daniel Craig heeft de hoofdrol

In de twee sequels zien we zoals gezegd weer Daniel Craig. Hij kruipt opnieuw in de rol van privédetective Benoit Blanc. Voor hem is het natuurlijk een ideale titel om te laten zien dat hij meer is dan James Bond. In No Time To Die speelt hij de geheim agent voor het laatst. Of we andere namen uit de topcast van het vorige deel gaan zien, is nog onbekend.

De regisseur en bedenker van de film is Rian Johnsen. Als regisseur was hij ook al verantwoordelijk voor Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi en Looper.

De originele Knives out gaat over een excentrieke mysterie-schrijver die wordt vermoord in zijn eigen huis. De grote verdachten zijn de eigen familie die maar al te graag het geld van de man in handen krijgen. Verwacht naast een echte speurneuzenfilm ook veel humor.

Reageer op artikel:
Netflix betaalt 450 miljoen voor films met James Bond-acteur Daniel Craig
Sluiten