Gezicht van Overwatch stapt op voor lancering Overwatch 2

Games Jelle van Es 21 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Elke keer als er een presentatie wordt gegeven over Overwatch of het vervolg daarop dat nu in ontwikkeling is, dan is er altijd één man die je er alles over vertelt. Dat is Jeffrey Kaplan. En die man gaat nu weg.

Op hun eigen website heeft Blizzard het nieuws aangekondigd. Na 19 jaar heeft de beste man besloten het bedrijf te verlaten, dus nog voordat Overwatch 2 in de winkel ligt.

Gezicht van Overwatch stopt er mee

Een exacte reden voor het vertrek van Jeffrey Kaplan wordt niet gegeven. Waarschijnlijk is hij er gewoon klaar mee en wil hij iets anders doen. Voordat hij zich met Overwatch bemoeide, was hij één van de leidende personen bij World of Warcraft. In 2009 stortte hij zich op een nieuw project genaamd Titan. Dat had een nieuwe MMORPG moeten worden, maar die game heeft nooit het daglicht gezien. Vanuit die rommel kwam dus de uiteindelijke game waar hij zich de laatste jaren mee bezig gehouden. In zijn afscheid liet Kaplan het volgende weten, waarbij hij nog wel even moet leren om hoofdletters te gebruiken. Enkel bij Blizzard Entertainment wist hij zijn shift-knop te vinden…

Opvolger

Met het vertrek van Kaplan heb je dus het gezicht van Overwatch dat weg is, maar uiteraard gaat de ontwikkeling gewoon door. Kaplan wordt vervangen door Aaron Keller, die al een paar jaar aan het project werkt en dus weet hoe het allemaal moet. De nieuwe game komt waarschijnlijk pas volgend jaar uit, dus het is nog even wachten. Met de onthulling speelden wij de game op de Blizzcon.

[PREVIEW] Overwatch 2: Co-op content maakt game toegankelijker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen