Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 14 jul 2021

Ghostwire Tokyo: PS5-topgame loopt flinke vertraging op

De PlayStation 5 is inmiddels een half jaar op de markt. Het is nog altijd erg lastig om een PS5 op de kop te tikken. En wanneer het je toch is gelukt, dan hoop je natuurlijk dat je met toffe games aan de slag kunt gaan. Op dat gebied hebben we slecht nieuws.

Tango Gameworks, de ontwikkelaar die je kent van The Evil Within, werkt al een tijdje aan de game Ghostwire Tokyo. Hoewel Bethesda is overgenomen door Microsoft, gaat deze game nog altijd exclusief verschijnen op de PS5. Hij komt alleen wat later uit.

PS5-topgame Ghostwire Tokyo loopt vertraging op

Het was de bedoeling dat we in oktober aan de slag konden gaan met Ghostwire Tokyo op de PS5. Maar daar is nu een streep door gehaald. In Japan en met name in Tokio heeft men veel last van de gevolgen van de coronacrisis. Waar we in Nederland over het algemeen nog redelijk goed kunnen thuiswerken, is dat in Tokio echt een stuk lastiger. Appartementen zijn vaak klein en veel ruimte voor een goede werkplek is er eigenlijk niet. Daarnaast kun je tijdens het thuiswerken last hebben van buren die veel geluid maken. Met het oog op de gezondheid van de werknemers is nu besluiten om de game uit te stellen.

En zodoende kun je pas in 2022 aan de slag met Ghostwire Tokyo op de PS5. De game verschijnt overigens ook op de pc. De kans is groot dat het om een tijdelijke exclusieve game gaat. En dat hij dan een jaar later ook op het Xbox-platform verschijnt. De game werd in 2019 al onthuld en is zodoende al heel wat jaren in ontwikkeling. Aan het hoofd van het ontwikkelingsteam staat Shinji Mikami. Naast zijn werk aan The Evil Within ken je hem voornamelijk van de games in de Resident Evil-reeks.

Reis naar Tokio

Zoals de naam al doet vermoeden neemt Ghostwire Tokyo op de PS5 je mee naar de Japanse hoofdstad. Daar zijn diverse burgers op mysterieuze wijze verdwenen en krijg je tegelijkertijd te maken met bovennatuurlijke wezens. Het is aan jou om die te verslaan en zodoende er achter te komen wat er echt gaande is.

Deze gigantische 3D kat heeft Tokyo in zijn macht (en dat is terecht)

Reageer op artikel:
Ghostwire Tokyo: PS5-topgame loopt flinke vertraging op
Sluiten