De OnePlus Nord 2 krijgt OnePlus 9-achtig camerasysteem (maar kost veel minder)

Smartphones Mark Hofman 14 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

De OnePlus Nord wist het gat tussen het middensegment en de vlaggenschepen al duidelijk te maken. De twee segmenten liggen, qua prestaties, dichterbij elkaar dan ooit tevoren. Een gat dat, met de lancering van de OnePlus Nord 2, nog meer gedicht wordt.

Het nieuwe toestel pakt veel zaken al beter aan dan zijn voorganger, maar zal ook op cameragebied opvallen. Sterker nog: volgens TechDroider wordt de Nord 2 voorzien van een camera die net zo goed in een vlaggenschip had kunnen zitten. Moet de OnePlus 9 zich zorgen maken?

OnePlus Nord 2 concurreert met OnePlus 9

De OnePlus Nord 2 wordt volgende week onthuld en het lijkt er sterk op de OnePlus alles uit de kast haalt om het toestel zo interessant mogelijk te maken. Het bedrijf wist vorig jaar al flink wat succes te boeken met het eerste model en de verwachting is dat dit ook dit jaar gebeurt. De smartphone wordt namelijk voorzien van een aantal indrukwekkende specificaties en een uitstekend camerasysteem. Althans, als de beelden van TechDroider kloppen.

Zoals je hierboven ziet is de OnePlus Nord 2 voorzien van een 50 megapixel triple-camera met de OIS Sony IMX 766 sensor. Dit camerasysteem is van dusdanige kwaliteit dat je hem normaal gesproken in vlaggenschepen vindt. Daarover gesproken: de OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro gebruiken deze sensor als Ultra-wide camera. Daarnaast is ook het topmodel van Oppo, de Oppo Find X3 Pro, ook voorzien.

Wat verwachten we nog meer?

Een zelfde sensor in het camerasysteem maakt de OnePlus Nord 2 nog geen directe concurrent van vlaggenschepen, maar het ziet er op papier wel erg indrukwekkend uit. Het toestel zal dan ook zeker van een prijskaartje voorzien worden die niet te hoog is. Dat is nu eenmaal waar de Nord-lijn voor bedoeld is. Als je bedenkt dat o.a. de krachtige MediaTek Dimensity 1200 AI-chip onder de motorkap zit en dat zaken als het beeldscherm en de batterij nog beter uit de verf zullen komen, dan weet je dat er een goede deal onze kant opkomt.

De OnePlus Nord 2 verschijnt nog deze maand in Nederland

De OnePlus Nord 2 verschijnt volgende week in ons land. Meer weten? Lees dan zeker even het artikel via de bovenstaande link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen