Hoe jij deze gloednieuwe versie van Android nu al kunt proberen

Smartphones Mark Hofman 29 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Er komt binnenkort een gloednieuwe smartphone van een gloednieuw merk aan. OnePlus-oprichter Carl Pei introduceert met zijn bedrijf Nothing binnenkort de phone (1). Een smartphone waardoor er ook direct een nieuwe versie van Android op de markt verschijnt.

Vorige maand kregen we het besturingssysteem voor het eerste te zien en vanaf nu is het mogelijk om het al voorzichtig te testen. Vóór de smartphone van Nothing überhaupt verschenen is, dus. Ideaal, al geldt dit voordeel niet voor iedere Android-gebruiker.

Nothing’s Android nu al te testen

Carl Pei deed tijdens de onthulling van Nothing OS al de belofte dat het systeem in april te testen zou zijn. Vlak voor het einde van de maand voegt hij daad bij woord. Consumenten met bepaalde Android-smartphones kunnen vanaf nu aan de haal gaan met de Nothing Launcher Beta. Via deze weg is het mogelijk om al een klein voorproefje te krijgen van de software.

Op dit moment komen de volgende Android-smartphones in aanmerking:

  • Samsung Galaxy S21
  • Samsung Galaxy S22
  • Google Pixel 5
  • Google Pixel 6

Hou er overigens rekening mee dat je niet direct toegang krijgt tot het gehele besturingssysteem. De Nothing Launcher Beta is in feiten een kleine demo van functionaliteiten waar de software, en de nieuwe Android-smartphone, over zullen beschikken.

Hoe kan ik ermee aan de slag gaan?

Mocht jij in het bezit zijn van een Galaxy S21, S22 of de twee benoemde Pixel-toestellen, dan kan jij dus alvast aan de slag gaan met Nothing OS. Het systeem is gebaseerd op stock Android, maar draagt qua uiterlijk wel een klein laagje. Interesse gekregen? In de onderstaande video wordt je stap voor stap uitgelegd hoe je de Nothing Launcher Beta installeert.

Opvallend genoeg is de Launcher op dit moment nog niet beschikbaar voor OnePlus-toestellen. Opvallend, gezien Pei het bedrijf zelf heeft opgericht. De Android-smartphones zullen op een later moment wel toegang krijgen, maar wanneer dat precies het geval is weten we nog niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen