Geen ontkomen aan: Google Gemini naar zakelijke versies Gmail, Drive en meer

Tech Mark Hofman 25 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Er is geen ontkomen meer aan. Google brengt Gemini naar zakelijke gebruikers van Gmail, Google Drive, Sheets, Docs en Slides.

Google Gemini, de kunstmatige intelligentie van het bedrijf, is bijna niet meer te vermijden. Personen die de Amerikaanse AI wilden vermijden zitten misschien nog even goed. Zakelijke gebruikers zijn nu aan alle kanten voorzien. Gemini is vanaf nu beschikbaar in Gmail, Google Drive, Docs, Sheets en Slides.

In een bericht op de officiële blogpagina van Google laat het bedrijf weten dat de update is doorgevoerd. Naar eigen zeggen zal de toevoeging, die aan de zijkant van de diverse apps te vinden is, productiviteit en efficiëntie binnen de diensten vergroten.

Google Gemini naar Gmail, Drive en meer

De afgelopen tijd heeft Google zijn Gemini-model flink doorontwikkeld. Het resultaat hiervan is te vinden binnen Gmail, Google Drive, Docs, Sheets en Slides. Wie op de knop in de rechterbovenhoek klikt, zal de meest geavanceerde en ontwikkelde modellen activeren, waaronder Gemini 1.5 Pro.

Gemini is in staat om samenvattingen te genereren, voorzetjes te geven op nieuwe documenten of emails en is in staat om geschreven content te verbeteren. In Docs zal de AI zich vooral richten op tekstverbetering, waar er in Google Slides vooral wordt gelet op de opmaak en efficiëntie van presentaties.

In Google Drive is het mogelijk om een samenvatting te krijgen van verschillende documenten of deze met een druk op de knop toe te wijden aan een medewerker in je Workspace. Gmail zal voornamelijk verbeterd worden door een efficiëntere onderscheiding van mailtjes en kan de content makkelijker voor je terugvinden of samenvatten.

Het duurt nog even voordat Google Gemini ook daadwerkelijk in Gmail, Drive, Sheets, Docs en Slides verschijnt voor de consument. Op het moment van schrijven zijn de tools alleen beschikbaar voor abonnees van Workspace. Daaronder vallen Gemini Business, Enterprise, Gemini Education en Education Premium.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen