Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 21 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Gmail krijgt nieuwe features zodat je beter ziet wie je op dat moment mailt

Gmail krijgt voor desktops krijgt een handige update, waardoor je als gebruiker goed door hebt wie je precies mailt op dat moment. Zo maak je bijvoorbeeld beter onderscheid tussen mensen die binnen en buiten jouw organisatie actief zijn. De e-maildienst presenteert daarvoor verschillende visuele aanwijzingen.

Tijdens het opstellen van een e-mail tonen contactpersonen voortaan een avatar. Zo weet je zeker dat je de juiste persoon te pakken hebt. Dat is handig wanneer je veel mensen met dezelfde namen in je lijst hebt staan. En wanneer je contacten toevoegt, dan kleurt Gmail reeds toegevoegde contacten grijs. Zo weet je dat je ze niet nog een keer kunt selecteren.

Gmail geeft visuele aanwijzingen

Het kan zijn dat je in de verschillende regels voor ontvangers (waaronder ook cc en bcc) toch dezelfde contacten toevoegt. Gmail verwijdert automatisch alle contactpersonen die dubbel in de lijst staan. Ook identificeert de gratis e-maildienst voortaan mensen die buiten jouw organisatie werken.

Gmail
Grijze, reeds toegevoegde contactpersonen. (Afbeelding: Google)

Personen buiten je (werk)organisatie om krijgen een gele chip van Gmail, wanneer je eerder met hen contact had. Wanneer je voor de eerste keer met iemand buiten je organisatie mailt, dan presenteert de dienst een gele banner onderaan. In die banner staat een waarschuwing over het delen van gevoelige informatie.

Meer opties voor e-mailers

Verder maakt Gmail het gemakkelijker contactgegevens te kopiëren door een nieuw menu voor je rechtermuisknop. Ook pas je gemakkelijk de weergavenaam aan, zodat andere mensen meteen zien wie die persoon is. En mails vanuit dezelfde organisatie, maar met andere adressen, worden niet meer aangeduid als ‘extern’.

Daarnaast is het zo dat de mailopsteller checkt of mailadressen correct geschreven zijn, anders worden die geen chips. Als gebruiker krijg je hier tevens een waarschuwing over, zodat je de fout kunt herstellen. Google rolt de veranderingen nu uit naar gebruikers van de populaire e-maildienst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!