Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Tech 21 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Google Agenda kan vanaf nu automatisch meetings afwijzen (feest!)

Google Agenda is al een handige tool om je door de week te helpen, maar het bedrijf maakt het nu nog gemakkelijker om gefocust te blijven. Het – al dan niet gedeeltelijk – thuiswerken vergt soms z’n tol. Dus dan is het fijn om tools tot je beschikking te hebben die kunnen helpen bij het afhandelen van je werkzaamheden.

Of je nu thuis werkt of op kantoor, je kunt je gemakkelijk laten (af)leiden door verschillende taken en afspraken in je agenda. Daar heeft Google nu iets op bedacht voor gebruikers van de Google Agenda, namelijk focusperiodes. Je kunt die speciale periodes gemakkelijk inplannen in je digitale (werk)agenda.

Google Agenda helpt met handige tool

De focusperiodes in de Google Agenda krijgen een icoon van een koptelefoon mee. Zo zie je in één oogopslag dat je in die periode niet gestoord wil worden. Ook kun je die invulling een andere kleur meegeven. En als je wil, dan kun je je agenda zo instellen dat die automatisch ingeplande afspraken voor je afwijst. Wat een rust.

Google Agenda
Even focussen nu, jongens en meisjes. (Afbeelding: Google)

Zo weet je dus zeker dat je tijdens afgebakende periodes op de dag niet lastig gevallen wordt door vervelende meetings en andere dingen. Hoewel dit op zich een basale functionaliteit is, kunnen we ons voorstellen dat het zo’n werkdag voor een grote groep werknemers ietwat gemakkelijker kan maken. Rust is rust.

Wordt nu uitgerold

Google laat op zijn blog weten dat de nieuwe functie voor de Google Agenda nu uitgerold wordt. Helaas is het wel zo dat je er rekening mee moet houden dat de optie niet naar alle gebruikers komt. Het kan dus zomaar zijn dat je merkt dat die optie niet jouw kant op komt, al moet je misschien nog even geduld hebben.

De focusperiodes komen in elk geval naar Workspace Business Standard-, Business Plus-, Enterprise Standard-, Enterprise Plus- en Education Fundamentals-klanten. Ook komen ze naar Education Teaching & Learning Upgrade-, Education Standard-, Education Plus- en Nonprofits-klanten. Val je daarbuiten, dan heb je dus helaas pech.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!