Mark Hofman
Mark Hofman Apps 1 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Gmail brengt uiterst handige desktop functie naar Android en iOS

Een uiterst handige Gmail functie, die al tijden te gebruiken is voor de browser-versie van de dienst, rolt verder uit. Mensen die de mail-app gebruiken op hun Android of iOS apparaten, kunnen we nu ook mee aan de haal.

Het gaat om een handige functie die de meest essentiële informatie uit een e-mail trekt. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je een vliegticket hebt geboekt. Je hoeft hierdoor niet de hele mail door te lezen, maar hebt dus gelijk toegang tot alle informatie. We duiken er iets dieper in.

Gmail rolt handige functie uit naar iOS en Android

Mensen die Gmail eigen voornamelijk op desktop gebruiken zullen de functionaliteit al kennen. Wanneer er een online aankoop is gedaan of een vlucht geboekt is, komt Google altijd met een handig overzicht. In dat overzicht staan de belangrijkste details uit de e-mail. In het geval een vlucht bijvoorbeeld de vertrektijd van de vlucht, de luchthaven en de bestemming. Je hoeft hierdoor dus niet de hele e-mail door te lezen om deze informatie te noteren.

Nu lijkt 9to5Google dezelfde functionaliteit op het spoor te zijn op Android en iOS. Volgens de website rolt Google de update uit in de meest recente, of aankomende, update. Wanneer je deze update binnen hebt zal de functionaliteit er ongeveer zo uitzien op mobiel:

Gmail Android iOS
Voorbeeld van de functionaliteit (Afbeelding: 9to5Google)

Mocht je een vliegticket kopen dan kan er hier en daar nog wel iets anders zijn qua details die je te zien krijgt. Dat heeft te maken met verschillende verkopers en vliegtuigmaatschappijen. Maar over het algemeen toont Google wel zaken als de naam van de vlucht of het product, de datum wanneer het is aangeschaft, datum van aankomst en een link naar de tracking pagina of tracking e-mail.

Is jouw iOS of Android apparaat nog niet voorzien van de Gmail functie? Dan weet je in ieder geval dat hij eraan komt. De update zou binnen een aantal weken op ieder ondersteund apparaat te vinden moeten zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!