Op 7 mei zien we de eerste Xbox Series X-games, waaronder Assassin’s Creed

Games Jelle van Es 1 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit najaar moeten we aan de slag kunnen gaan met nieuwe spelcomputers in de vorm van de PlayStation 5 en de Xbox Series X. Die laatste komt van de hand van Microsoft en hebben we al veel van gezien. Wat er echter nog ontbreekt zijn de games.

Op 7 mei moet daar verandering in komen. Dan verschijnt er namelijk een nieuwe aflevering van Inside Xbox. Zeg maar de Nintendo Direct van Microsoft. Waar deze afleveringen tot nu toe best wel matig waren, hopen we dat de volgende ons blijer gaat maken, want volgens Microsoft krijgen we daarin gameplay van verschillende games voor de Xbox Series X te zien.

Eindelijk de eerste beelden voor Xbox Series X-games

En daarbij is ook gelijk duidelijk van welke game we in elk geval gameplay gaan zien op de Xbox Series X. Het gaat namelijk om Assassin’s Creed: Valhalla, de game waar we gisteren een cinematische trailer van kregen. Dat is af te leiden van de twee die door Ubisoft Nordic de wereld in is gestuurd.

De grote vraag is nu natuurlijk hoeveel we precies gaan zien. Gaat het een show zijn van een uur waarin we iets van tien games voorbij zien komen? Of is het vooral Assassin’s Creed die een paar minuten gameplay krijgt en er vervolgens een tijd over wordt gesproken. Persoonlijk hoop ik dat Microsoft deze Inside Xbox aangrijpt om echt te vertellen welke games er allemaal vanuit hun eigen studios in ontwikkeling zijn voor de Xbox Series X. Het bedrijf heeft namelijk heel wat studios onder de hoede. Zo hoop ik zelf op gelikte beelden van een nieuwe Forza-game. Die serie ontbrak vorig jaar namelijk in de line-up van het bedrijf. Op 7 mei moeten we er achter komen. De Inside Xbox wordt dan om 17 uur in de middag uitgezonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen