God of War is meest succesvolle PlayStation-game op de pc

Games Jelle van Es 17 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Afgelopen week werd God of War uitgebracht op de pc. Daarmee werd dus één van de beste games ooit van de PlayStation 4 uitgebracht op de pc. Die werd goed ontvangen door recensenten, maar uiteindelijk blijkt het ook een hit te zijn bij gamers.

Dat is althans als we kijken naar de statistieken op Steam. Daar blijkt dat de voormalige PlayStation-hit het enorm goed doet. Sterker nog, het is de meest succesvolle release van Sony op de pc.

PlayStation 4-game God of War scoort op de pc

Want als je kijkt naar de cijfers, dan is God of War de meest succesvolle game die van het PlayStation-platform is overgezet naar de pc. Op het hoogtepunt waren er iets meer dan 73.000 spelers die de game tegelijkertijd speelde. Daarnaast zijn er ook veel gamers die de game streamen en daardoor veel kijkers krijgen. Zodoende kun je dus zeggen dat Sony hiermee een mooie hit heeft te pakken.

God of War
Meer dan alleen sneeuw (Afbeelding: PlayStation)

God of War is niet de eerste game die van de PlayStation 4 is overgezet naar de pc. Games als Horizon: Zero Dawn en Days Gone gingen de titel al voor. Hoewel beide games succesvol zijn omgezet, weten zij deze cijfers niet te halen. Horizon wist uiteindelijk iets meer dan 56.000 gamers tegelijkertijd te boeien, terwijl Days Gone op de helft zit met zo’n 27.000 gamers. Met dit succes, dat waarschijnlijk straks ook gaat doorwerken in de verkoopcijfers, lijkt het ons aannemelijk dat Sony dit vaker gaat doen.

Succes herhaalt zich

De kans is daarbij groot dat Sony er voor kiest om hun games eerst op de PlayStation 5 of nog de 4 uit te brengen. Wanneer de game het daar goed heeft gedaan en gamers ruim de tijd hebben gehad om hem te halen, dan wordt de game overgezet naar de pc. Daar kan een tijd van drie jaar tussen zitten. Op die manier is de spelcomputer nog altijd de plek waarop je de games van Sony het eerst kunt spelen, maar op deze manier wordt niemand buitengesloten. Wil je weten wat wij van de game vinden? Lees dan hier onze review.

God of War: iconische PlayStation-game ook een genot op pc

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen