Neemt Samsung het met zijn nieuwe tablets op tegen de iPad Pro?

Gadgets Wesley Akkerman 17 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan brengt Samsung dit jaar maar liefst drie tablets uit onder de naam Galaxy Tab S8. Voor het eerst verschijnt er dan ook een tablet die de Ultra-toevoeging krijgt. De specificaties van de tablets liggen op straat; wil het bedrijf hiermee met Apple concurreren?

Volgens de redactie van WinFuture krijgt het Ultra-vlaggenschip een Super AMOLED-scherm van 14,6-inch. De resolutie bedraagt 2.960 bij 1.848 pixels, terwijl de verversingsnelheid maximaal 120 Hertz is. Verder is er een notch met daarin twee camera’s van twaalf megapixel en een accu met een vermogen van 11.200 mAh.

Specs Samsung Galaxy Tab S8-lijn

Onder de motorkap zit maximaal 16 GB aan werkgeheugen en 512 GB aan interne opslagruimte. Dat staat in schril contrast met de andere twee versies, die tot 8 GB aan werkgeheugen en 256 GB aan opslagruimte aanbieden. Het Super AMOLED-scherm van de Tab S8+ is 12,7-inch groot. Ook is er een resolutie van 2.800 bij 1.752 pixels.

Samsung Galaxy Tab S8
Samsung Galaxy Tab S8 (Afbeelding: WinFuture)

De accu heeft een vermogen van 10.900 mAh. De accu van de Samsung Galaxy Tab S8 is 8.000 mAh en moet het doen met specs die flink minder zijn. Zo is er een LCD-scherm van 11-inch, met een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels. Alle drie de tablets bieden overigens ondersteuning voor een micro-sd-kaart aan.

Android 12, OneUI 4.1

Verder is het zo dat ze alle drie een Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 krijgen. De camera’s achterop zijn ook gelijk aan elkaar: eentje van dertien en eentje van zes megapixel. Dan is er nog support voor de S Pen, krijgen ze alle drie een in-display vingerafdrukscanner en zijn er vier speakers met Dolby Atmos-ondersteuning.

Bovendien draaien de Samsung-tablets op Android 12, met daaroverheen OneUI 4.1. Tot slot zijn er nog geruchten over de prijzen. Het goedkoopste model kost ongeveer 700 euro, terwijl de midrange versie rond de 900 euro kost. Het duurste model gaat mogelijk meer dan 1.000 euro kosten. Dit betreffen de wifi-varianten van de tablets. Wil je ook 5G aan boord hebben, dan moet je mogelijk 150 euro extra betalen per tablet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WinFuture

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen