Qualcomm haalt Apple-personeel in huis om de M1-chip te verslaan

Smartphones Jelle van Es 8 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Met de M1-chip heeft Apple een zeer fijn stukje hardware gemaakt dat het in verschillende producten verwerkt. En dat is ook andere partijen, zoals Qualcomm opgevallen.

Qualcomm is een partij die je wellicht kent van de verschillende Android-smartphones. Hun Snapdragon-processor wordt in verschillende smartphones gebruikt. En nu zijn ze bezig om werknemers van Apple die gewerkt hebben aan de M1-chip binnen te halen.

Qualcomm wil een beetje M1-chip liefde in huis halen

Volgens de CEO van Qualcomm, Christiano Amon, wil het bedrijf qua chips de M1-chip uiteindelijk overstijgen. Dat liet hij onder andere aan Reuters weten. Uiteraard wordt daarbij gebruik gemaakt van de kracht van het bedrijf met de mesen die daar werken. Maar er wordt ook gekeken naar oud-werknemers van Apple. Zij vormen een nieuw team die als taak heeft om een uitstekende chip te maken om daarmee de concurrentie met Apple aan te gaan.

Apple’s Spring Loaded: alle aankondigingen op een rij
De nieuwe iPad Pro met M1  (Afbeelding: Apple / screenshot)

Een aantal van deze voormalige werknemers zijn simpelweg aangenomen door Qualcomm. Andere hebben onderdak gevonden bij het bedrijf nadat de startup Nuvia is overgenomen door het bedrijf. Daar is maar liefst 1,4 miljard dollar voor betaald. Nuvia was een bedrijf dat is opgericht door drie voormalige Apple-werknemers, die ook kennis hebben over de M1-chip. Overigens is dat bedrijf niet zonder slag of stoot opgericht. Want volgens Apple zouden zij terwijl ze nog bij het bedrijf werkten al bezig zijn geweest met het oprichten van Nuvia. En door deze nieuwe overname is men bang dat gevoelige informatie dus bij de concurrent ligt.

Volgend jaar op de markt

Qualcomm heeft het doel om volgend jaar laptops op de markt te brengen die gebruik maken van de techniek die door Nuvia wordt gemaakt. En daarmee dus een concurrent is voor de M1-chips van Apple. Maar als dat project niet helemaal goed loopt, dan laat de CEO van het bedrijf weten dat het ook de optie heeft om een licentie op Arm te nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen