God of War Ragnarok wordt de PS5-must have: bekijk nu de beelden

Games Jelle van Es 9 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

De God of War-reeks is er één die al vele jaren belangrijk is voor Sony. Met de komst van de PlayStation 5 wisten we dat er een nieuw deel zou komen. En nu is God of War Ragnarok voor de PS5 goed uit de doeken gedaan.

God of War Ragnarok is de game die we eerder kenden als God of War 2. Maar toen moesten we het doen met een simpele teaser. Tijdens de nieuwste PlayStation Showcase toonde Santa Monica Studios de echte gameplay voor de PS5-must have.

God of War Ragnarok op de PS5

Het duurt waarschijnlijk nog wel een tijdje voordat we met God of War Ragnarok op de PS5 aan de slag kunnen gaan. Ik verwacht de game niet voor eind 2022, waarbij de lente van 2023 me eigenlijk nog wat logischer lijkt. Dit omdat het een game moet gaan worden die je echt wegblaast. En daar is dan tijd voor nodig met de ontwikkeling. Tot die tijd moet je het dus met het origineel doen zoals die destijds op de Playstation 4 verscheen. En dat is verstandig ook, want deze nieuwe game gaat qua verhaal verder. Als nieuwkomer zou je zonder voorkennis bijvoorbeeld niet heel erg veel begrijpen. De trailer van de game kun je hieronder bekijken.

God of War Ragnarok op de PS5 speelt zich een paar jaar af na de gebeurtenissen van het eerste deel. Daarbij draait het nog meer om Artreus en zijn afkomst. De grote vijanden in de game bestaan uit de Noorse goden Thor en Freya. Tijdens het avontuur kan Kratos verschillende vaardigheden aanleren via nieuwe runes en abilities. Tot slot is het goed om te weten dat je in het avontuur de Nine Realms kunt bezoeken, waardoor er dus genoeg is te doen.

Niet alleen maar sneeuw (Afbeelding: Santa Monica Studios)

Een afsluiter

Daarnaast werd ook duidelijk dat God of War Ragnarok op de PS5 voor een afsluiter moet zorgen. Het wordt geen trilogie, zoals vaak in games wordt gedaan. Na deze game is dit verhaal klaar. Een eventueel vervolg zou dan iets anders bieden. Wil je meer lezen over de PlayStation 5? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Wow: Spider-Man en Wolverine naar de PlayStation 5

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen