Robert Kroes
Robert Kroes Tech 10 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Bitcoin update: prijs neutraal, markt herstelt. BTC vluchtelingen & aanval

Inmiddels zijn ook de Amerikaanse financiële markten gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we de Bitcoin vluchtelingen. Tot slot zien we hoe presidenten van centrale banken de grootste cryptomunt aanvallen.

We beginnen zoals gebruikelijk met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin neutraal, positiviteit cryptomarkt houdt aan

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 39.297,50 ($ 46.432,72). Dit is 0,74% hoger dan toen de Amerikaanse financiële markten gisteravond sloten.

De cryptomarkt als geheel blijft positief. We zien nog wel enkele rode cijfers, waarbij Solana (SOL) inmiddels het grootste verlies noteert, maar met – 1,03% ten opzichte van gisteravond valt dat erg mee, zeker na alle recordwinsten eerder deze week. De grootste stijger is Polkadot (DOT) met 11,25% al schrijven er meer cryptomunten hun winst in dubbele cijfers. Op Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen volgen.

China op ramkoers, dit zijn de nieuwe Bitcoin vluchtelingen

China ligt op ramkoers met de Bitcoin en veel andere cryptomunten. Nadat eerdere aankondigingen tot actie loze beloften bleken is het deze keer menens. De regering jaagt actief op crypto-activiteiten. Dit heeft vooral gevolgen voor de miners en zij ontvluchten het land. Deze Bitcoin vluchtelingen vinden in veel gevallen een warm onthaal in Texas, waar de gouverneur een groot voorstander van cryptomunten is.

In een interview met de BBC legt Kevin Pan, CEO van crypto miner Poolin uit hoe hij China ontvluchtte en in Texas zijn bedrijf razendsnel weer in de lucht kreeg in China. Men raakte op de hoogte van wat in Amerika al de “Great Mining Migration” heet en trok naar Austin Texas. Daar vinden vele gevluchte miners onderdak voor hun bedrijven. Dankzij de gunstige regelgeving kunnen zij openlijk ondernemen en het klimaat zorgt dat de energiekosten laag blijven.

Inmiddels waaieren de mining bedrijven met miljoeneninvesteringen uit over Texas. Dit heeft ook effect op de lokale bevolking. Er was veel armoede en werkeloosheid omdat grote fabrieken wegtrokken. Inmiddels wordt hun plaats ingenomen door de miners die voor werkgelegenheid zorgen. Kortom, een feel-good story in crypto.

Centrale Banken hebben geen goed gevoel: waarschuwingen voor BTC

De feel-good story vibe voor crypto en Bitcoin is niet unaniem. Kort na elkaar waarschuwden twee centrale banken voor een ineenstorting van de Bitcoin. De voorzitter van de Zweedse Centrale Bank, Stefan Ingves sprak op een conferentie in Stockholm. Daar legde hij uit dat het verleden aangaf dat private geldsystemen vroeger of later instorten. Dit voorziet hij ook voor de Bitcoin als er geen overheidssupport komt. Ook vergeleek hij het investeren in Bitcoin met postzegels verzamelen en de Tulpenmanie. Over het feit dat Bitcoin inmiddels in El Salvador als betaalmiddel erkend is repte hij niet. Wel kondigde hij meer regelgeving aan.

Ook Alejandro Diaz de Leon, voorzitter van de Centrale Bank van Mexico, opende de aanval op Bitcoin, maar uit een andere hoek. Hij betwijfelt het praktisch nut van de grootste cryptonet. Met name de functie van betaalmiddel lijkt hem ongeschikt aangezien de grote volatiliteit leidt tot onzekerheid over de waarde en koopkracht op korte termijn.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!