LEGO-Godzilla krijgt 10K fans maar deze 5 monsters willen we ook bouwen

Pop-Culture Dennis Mons 6 feb 2023
Leestijd: 4 minuten

LEGO-fans hebben met tienduizend man bevonden dat de enorme build van Godzilla in productie moet worden genomen. Hopelijk gaat dat gebeuren. En als wij dan toch gedrochten bouwen: WANT-redacteur Dennis Mons wil ook deze vijf andere monsters in LEGO-builds zien verschijnen.

Het charmante van LEGO Ideas is dat het bouwers de mogelijkheid geeft om zelf ideeën in te brengen die wellicht worden gebouwd. Het Deense speelgoedmerk heeft een fantastisch programma. Het concept heet LEGO Ideas en iedereen die creatief is met de kleurrijke blokjes kan een eigen ontwerp indienen. En bij 10.000 stemmen op de site, verplicht het bedrijf zichzelf om in ieder geval te kijken of het gemaakt kan worden.

Godzilla kan door LEGO wel eens uitgebracht worden

Vooropgesteld: er bestaan al sets van Godzilla. Maar ze zijn niets vergeleken met deze van #MattE720. Dit is een beest van een bouw en gemaakt van duizenden steentjes. Zowel tienduizend fans als LEGO zelf waren enorm enthousiast.

Zelf zegt de bouwer: “Ik heb dit gebaseerd op een ‘echte’ Godzilla zoals in Godzilla King of the Monsters en Godzilla vs. Kong. Dit model heb ik gebouwd omdat ik een obsessie had met het monster in de afgelopen paar jaar. Ik vond de look fantastisch. De hype voor zo’n Godzilla blijft de aankomende jaren echt nog wel hangen.”

lego, godzilla, monsters
Een groot beest die smurfen spuugt! (Afbeelding: MattE720)

En ik geef toe: ik wil deze Godzilla bouwen. Het is een gevaarte en prachtig in detail.

lego, godzilla, monster
Dat ís Godzilla! (Afbeelding: MattE720)

Maar welke monsters zou ik nog meer in LEGO willen bouwen? Hier even een wenslijstje:

#1 Akira

Neen, Akira wordt niet meteen een monster. Dus voor de mensen die de film niet hebben gezien: ga deze vooral even kijken omdat het zonder enige twijfel een van de beste anime-films ooit is. Hoe dan ook ontstaat er door omstandigheden een situatie waardoor Tesuo nogal verandert in ‘iets anders’. En dát zou een interessante LEGO-set zijn.

#2 The Behemoth uit de The Mist

Je kan de boeken en film en serie op één hoop gooien, maar The Behemoth is een belangrijk wezen. Het doemt op uit de angstaanjagende dikke mist (zoals in de boeken van Stephen King) en stampt rustig aan rond met vele schorpioenvliegen rond zijn torso. Het is als een AT-AT uit Star Wars, maar dan veel erger en gevaarlijker. Maar echt veel gevaarlijker.

(Afbeelding: Metro Goldwyn Mayer)

#3 De enorme inktvis in Watchmen is sterker dan Godzilla?

De Architeuthis, ofwel Giant Squid is een echt bestaand dier. Ze worden op aarde zelden gespot, maar worden soms gevangen door vissers als ze allang dood zijn. Er zijn zelfs walvissen gevangen door Noren en Japanners waarbij zuignaplittekens aangeven dat ze wellicht nog groter worden, tot 13 meter aan lengte. Da’s een flinke calamari.

In Watchmen is de inktvis nóg veel groter want het bedekt een deel van Manhattan. Volgens de comic is deze 30 meter hoog, bedekt in puisten, één gigantisch oog en een snavelbek (zoals inktvissen hebben). Met andere woorden. Een prachtige LEGO build.

#4 Geef monsters zoals de Clover een kans LEGO

Een van de tofste grote monsters van de afgelopen tijd is de Clover. Een schattige naam voor een enorm beest dat in Cloverfield gewoon heel New York aan diggelen trapte en te pas en te onpas baby’s dropte. Dit gevaarte is bedacht door Neville Page en J.J. Abrams is zo’n 75 meter hoog en zwalkt door Manhattan als een dronken Ier die tasers kan hebben.

Dit is verreweg een van de tofste monsters die je ooit kunt bouwen met LEGO.

#5 Galactus: Devourer of Worlds behoort to de Koning der Monsters

We hebben al talloze indrukwekkende Marvel LEGO-sets gezien, maar een enorme Galactus zou echt zelfs Thanos laten bibberen. Deze paarse aanwezigheid heeft zelfs niet de emoties van de Titaan. Het verslindt gedachtenloos werelden mede dankzij de Silver Surfer die geen keuze heeft. Hopelijk komt deze bad-guy terug in de Marvel-films op de juiste manier.

Zelfs monsters als Eternity en Thanos kreeg hem uiteindelijk op zijn knieën. Toch?

galactus, marvel,
Einde verhaal. (Afbeelding: Marvel)

LEGO en DC droppen dé set waar iedere Batman-fan om zal janken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen