Goedkoper Netflix-abonnement krijgt niet alle series en films

Films & Series Wesley Akkerman 20 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Veel mensen zien het wel zitten, dat goedkopere abonnement op Netflix. Maar nu blijkt dat er een groot nadeel aan kleeft. Wanneer je namelijk voor dat abonnement kiest – waarbij je advertenties te zien krijgt – dan krijg je geen toegang tot de volledige catalogus. En dat valt toch zeer te betreuren.

Vorige week verschenen er opeens geruchten over het idee dat het goedkopere abonnement van Netflix, dat eind dit jaar moet lanceren, beperkt is. Je zou namelijk niet alle content kunnen bekijken die mensen met andere abonnementen wel kunnen checken. Dit nieuws wordt nu helaas waarheid, meldt de Wall Street Journal.

Goedkoper Netflix-abonnement

De videostreamingdienst bevestigt dat je inderdaad rekening moet houden met een beperkt aanbod. Daarnaast is tevens de releasedatum van het goedkoopste abonnement opgeschoven, naar begin 2023. Waarschijnlijk heeft het bedrijf nog wat tijd nodig om enkele deals glad te strijken voor de lancering.

First Kill Netflix
First Kill zie je op Netflix. (Afbeelding: Netflix)

Ted Sarandos, CEO van Netflix, laat in een reactie weten dat “het overgrote deel van waar mensen graag naar kijken” wel aanwezig zal zijn. “Er zijn dingen die je straks mist, maar daarover zijn we nog in gesprek met studio’s.” Wellicht wordt er op een later moment dus iets meer content toegevoegd.

Nog meer abonnees verloren

De belangen zijn groot voor Netflix. Het bedrijf liet tijdens de bespreking van de meest recente kwartaalcijfers weten wederom bijna een miljoen abonnees te zijn verloren. Premium content achter een betaalmuur plaatsen en dus onderscheid maken in content per abonnement, lijkt geen handig businessmodel te zijn.

Dat kan namelijk rauw op het dak van betalende klanten vallen, of ze nu advertenties te zien krijgen of niet. Natuurlijk is Netflix geen liefdadigheidsinstelling, maar inmiddels hebben we in Nederland meer dan genoeg diensten en content om te verslinden. Dit verhaal krijgt in de komende maanden nog een flinke staart.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wall Street Journal

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen