DOOM-bedenker werkt aan een nieuwe first person shooter

Games Dennis Mons 20 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

De absolute god der goden, John Romero, werkt aan een nieuwe First Person Shooter. Hij was verantwoordelijk voor de klassieker DOOM.

De ontwikkelaar laat dat weten via een tweet. Ook stelt hij dat er een samenwerking is met ‘een’ grote uitgever. Welk bedrijf dat is, is onbekend.

Geen DOOM maar iets nieuws

Het wordt de eerste game sinds de release van Empire of Sin, die met name is gemaakt door Romero’s vrouw Brenda. Samen richtten ze overigens Romero Games op.

doom john romero
Meesterbrein werkt aan een nieuw meestertitel? (Afbeelding: Wikipedia)

Indiegame

Feitelijk is de nieuwe titel een indiegame. Het valt namelijk onder de vlag van hun eigen (vooralsnog relatief kleine) studio. Dat betekent niet dat het een simpel spelletje wordt, zeker niet in samenwerking met een grote uitgever.

De game is gebaseerd op de Unreal 5 engine. De studio is daarom naarstig op zoek naar nieuw personeel om de game te ontwikkelen. Deze tech is namelijk extreem ingewikkeld, en eveneens indrukwekkend.

Geheimzinnig en dat past bij DOOM

Op de website van de studio in Galway staat een FAQ. Een aantal vragen over deze nieuwe IP werden beantwoord. “Wat kan je ons vertellen over deze shooter?”, vroeg een geïnteresseerde. “We kunnen stellen dat het nieuw is, sowieso een shooter, en een grote uitgever gaat het uitbrengen.”

Wil je er stage lopen? Ook dat kan. De posities zijn ingevuld, stelt de website, maar als je exceptioneel bent, neem contact op. We nemen gemakshalve aan dat onze lezers extreem exceptioneel zijn.

Unreal 5-projecten

Het is pas sinds kort dat Epic Games de Unreal 5 engine heeft uitgebracht. Maar er zijn al talloze tech demo’s online verschenen die de kracht van die engine heeft laten zien. De eerste games zijn nog niet verschenen, maar die kunnen we dit jaar en volgend jaar verwachten.

Wanneer de nieuwe shooter van Romero verschijnt is dus onduidelijk. We wachten immers nog op Sigil 2. Die game werd door Romero Studios aangekondigd maar een releasedatum dobbert nog ergens in het water.

Dus in de tussentijd moeten we maar even genieten van DOOM op de Switch of de track van DOOM ETERNAL BFG Division, gearrangeerd en gespeeld door Mick Gordon. Kleine twist: deze versie heeft de vocals van Alex Terrible van Slaughter to Prevail. Oordopjes worden aangeraden.

En nu is DOOM helemaal brutal.

Kom maar door met die nieuwe game (oh en stop Alex erin, thanks, John).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen