Deze grote acteur zien we niet meer terug in Marvel-titels

Films & Series Jeroen Kraak 20 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Veel acteurs dromen er van om een van de gezichten te worden van Marvel. Eentje heeft echter geen zin meer om terug te keren in het MCU.

De Marvel-films en series zijn een van de grootste filmfranchises in Hollywood. Het zijn projecten met grote budgetten en hebben een veel fans. Het is logisch dat veel acteurs maar al te graag een rol willen in het MCU. Zo kennen we natuurlijk grote namen uit de films zoals Robert Downey jr., Chris Evans, Scarlett Johansson, Chris Hemsworth en Benedict Cuberbatch.

Grote acteurs voor Marvel

Dan hebben we het overigens alleen over de hoofdrol. Zo zagen we in Thor: Love and Thunder ook andere sterren als Russell Crowe en Matt Damon in kleine rollen. Ook zijn er zulke bekende acteurs in de series. Eentje komt niet meer terug.

Moon Knight is misschien wel een van de meest bijzondere Marvel-titels van de laatste jaren. De serie staat (nog) redelijk los van de andere gebeurtenissen in het MCU. In de serie zet Oscar Isaac een geweldige Marc Spector/Steven Grant/Jake Lockley neer. Misschien wel de grootste acteur in de serie qua naam is niet Isaac, maar Ethan Hawke. De acteur ken je wellicht uit Tesla of de Before-films.

Marvel Moon Knight Ethan Hawke
Ethan Hawke in actie. (Afbeelding: Disney)

Einde Ethan Hawke

In Moon Knight speelde Hawke sekteleider Arthur Harrow. Een rol waar we hem waarschijnlijk niet meer in terugzien laat hij weten aan IndieWire. “Ik mag er eigenlijk niet over praten. Ik heb een contract moeten tekenen met Marvel, maar ik ben niet geïnteresseerd in langdurige klussen. Ik wist niet hoe de serie zou zijn. Ik wilde het graag weten. Het is wat jonge mensen kijken, dus waarom zouden wij voor hen zeggen of het goed is of niet?”

Daarnaast deed Hawke nog andere interessante uitspraken in het interview. Volgens hem is Marvel meer gericht op acteurs dan op regisseurs. Hij suggereert vervolgens zelf dat het de reden kan zijn dat grote namen als Martin Scorsese kritiek hebben op het MCU. Hij is ook vol lof over Isaac. Volgens hem is hij de beste van de serie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen