Google’s Android-update geeft je 10 gratis Netflix-alternatieven en meer

Apps Jeroen Kraak 4 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Google heeft een flinke update voor Android uitgerold. Een van de opvallendste nieuwe dingen: meer dan tien extra gratis alternatieven voor Netflix. Al is er natuurlijk nog veel meer.

Betalen voor Netflix wordt zo 2023. In 2024 is het tijd voor de FAST-diensten. Deze gratis streamingdiensten komen met flink wat content, waardoor je minder afhankelijk bent van de inmiddels traditionele aanbieders. Nu heeft Google meer dan tien extra nieuwe alternatieven in de nieuwste Android-update.

Gratis Netflix-alternatieven in Android-update

Waar we vroeger allemaal vooral lineaire televisie keken, is dat nu enorm veranderd. Series en shows binge je gewoon op streamingdiensten als Netflix en Disney+. Toch krijgen ook steeds meer zogenoemde FAST-diensten voet aan de grond. Dit zijn gratis kanalen en streamingdiensten die hun inkomsten halen uit advertenties.

Ook Google is hiermee flink aan het experimenteren via Google TV. Het bedrijf heeft al een aantal gratis kanalen, maar er komen er met de recente Android-update meer dan tien nieuwe bij. Zo heb je nog meer keuze bij dit gratis Netflix-alternatief.

Om deze kanalen te gebruiken moet je wel eerst de Verenigde Staten instellen als locatie via je VPN. Dit kan het best door je router voor de gek te houden zodat ook een Chromecast of televisie met Android TV denkt dat je op een andere locatie zit.

Als Google TV denkt dat je in de Verenigde Staten bent, zie je een kopje Live TV staan. Als je daar op drukt, vind je flink wat gratis Netflix-alternatieven, waaronder meer dan tien nieuwe kanalen. In totaal zijn het er nu meer dan 115.

Nog meer nieuwe functies van Google

Maar behalve nieuwe Netflix-alternatieven biedt het vernieuwde Android nog meer. Zo zijn er een aantal nieuwe stickercombinaties mogelijk, waardoor je nog passendere stickers naar je vrienden kan sturen.

Ook is Google Messages voor Android aangepast, waardoor je nog meer kunt personaliseren. Toon bijvoorbeeld je gevoelens in een spraakbericht. Daarnaast zijn er meer mogelijkheden voor reacties.

Als je een Google Pixel Watch hebt, krijg je ook flink wat meer mogelijkheden. Als je een Smart Home hebt, kan je via het horloge heel simpel je lichtgroepen en slimme apparaten aansturen. Ga je van huis weg? Dan pas je de thuisstatus heel makkelijk aan. Dat bespaart natuurlijk energie.

Als laatste is er nog een toegankelijkheidsfunctie toegevoegd voor slechtziende mensen. Android helpt nu via TalkBack om door AI gecreëerde afbeeldingen te beschrijven.

Met de nieuwe Android-update kun je dus flink aan de slag. Wellicht bespaar je daardoor dus op een Netflix-abonnement wat ideaal is.

Deze Grand Theft Auto-games speel je vanaf deze maand gratis op…Netflix?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen