Drie handige hacks om je Google-accounts aan elkaar te koppelen

Apps Sam Dille 3 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Veel mensen gebruiken tegenwoordig meerdere Google-accounts. Het voorkomt dat één profiel overspoeld wordt met meldingen of berichten. Maar het is best vervelend om elke keer in en uit te loggen als je een ander account wilt gebruiken. Gelukkig kun je dat op een makkelijke manier oplossen.

In dit soort gevallen zou het handig zijn als je twee Google-accounts kunt samenvoegen. Zo heb je de informatie van beide profielen overzichtelijk op een rij. Hoewel je dit niet met één druk op de knop kunt doen, is het niet onmogelijk. Wij leggen je haarfijn uit hoe je dat doet.

Zo koppel je jouw Google-accounts op drie manieren

Google biedt geen enkele tool voor het koppelen van accounts. In plaats daarvan verbind je handmatig verschillende apps en services. Op die manier krijg je op één plek toegang tot gegevens van beide accounts. Omdat de meeste Google-apps samenwerken, is dit vrij makkelijk.

In onderstaand overzicht vind je drie verschillende manieren om Google-account te laten samenwerken.

#1 Tegelijk inloggen op meerdere Google-accounts

Met deze methode kun je binnen een paar klikken schakelen tussen accounts. Hoewel je de accounts technisch gezien niet koppelt, helpt het je toch om met minimale moeite toegang te krijgen tot je gegevens. Het is perfect als je aparte Google-accounts hebt voor privé en zakelijk gebruik.

Open een nieuw tabblad in Google Chrome en klik op je profielfoto in de rechterbovenhoek van het scherm. Druk vervolgens op ‘Toevoegen’ in het vervolgmenu. Log tot slot in en je kunt gebruikmaken van beide accounts op een snelle en makkelijke manier.

#2 Gmail-accounts koppelen

Als je Gmail-accounts koppelt, worden e-mails automatisch doorgestuurd van het ene adres naar het andere. Dit is de eenvoudigste manier om meerdere Gmail-accounts te koppelen, omdat al je e-mails in één adres binnenkomen. Het is ook een handige manier om een back-up van je e-mails te krijgen, aangezien je dan een kopie van een inkomende e-mail bewaart.

We raden je aan één Google-account aan te wijzen als je primaire e-mailaccount. Dit account verzamelt alle e-mails van ‘doorstuuraccounts’. Er is geen limiet aan het aantal doorstuuraccounts dat je kunt gebruiken.

Allereerst open je Gmail in je doorstuuraccount. Klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek om de instellingen te openen. Druk op ‘Alle instellingen bekijken’ in het vervolgmenu en ga naar het tabblad ‘Doorsturen en POP/IMAP’. Selecteer daarna ‘Een doorstuuradres toevoegen’ en voer het juiste adres in.

Zo herken je criminelen die je via Google of WhatsApp willen oplichten
Gmail van Google. (Afbeelding: Unsplash/Justin Morgan)

#3 Andere Google-services koppelen

Het is best wel ingewikkeld om twee Google-accounts aan elkaar te koppelen. Je moet eigenlijk alles handmatig invoeren en het verschilt per app en service hoe je dat moet doen. Bij sommige apps, zoals een Google Agenda, is het vrij makkelijk. Maar met bijvoorbeeld Google Drive kun je alleen mappen en bestanden delen, niet het hele account.

We adviseren je daarom om per app uit te zoeken hoe je een account kunt koppelen. Dit doe je heel makkelijk in de helpdesk van Google. Hier vind je per app een instructie van hoe je accounts moet koppelen. Mocht je er niet uitkomen, dan staat er een ‘help-community’ voor je klaar die je voorziet van een overzichtelijk stappenplan.

Groot geheim Google en Spotify zorgt voor kabaal bij andere Android-apps

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen