Google Agenda maakt einde aan ongevraagde afspraken

Apps Wesley Akkerman 14 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Google voert een kleine, maar belangrijke verandering door aan de Agenda. Dat levert voor gebruikers waarschijnlijk minder frustratie op. Je krijgt namelijk een betere tool om te voorkomen dat je agenda zich vult met afspraken voor evenement waar je niets mee doet. De uitrol van de nieuwe Agenda-functie vindt nu plaats.

Wanneer je gebruikmaakt van verschillende Google-diensten, dan is de kans groot dat je Gmail en Agenda gebruikt. Die combinatie is vrij krachtig, omdat er veel synergie is. Wanneer je bijvoorbeeld binnen Gmail reageert op een Agenda-afspraak, dan kan die afspraak automatisch verschijnen in je persoonlijke of werkagenda.

Google maakt het je gemakkelijker

Als je nu iets wil regelen met betrekking tot het automatisch aanvullen van je Agenda, dan heb je drie opties binnen de instellingen.

  • Ja.
  • Ja, maar geen meldingen voor afspraken sturen, tenzij ik ‘Ja’ of ‘Misschien’ heb geantwoord.
  • Nee, alleen uitnodigingen sturen waarop ik heb gereageerd.
Google Android 10 Google Pixel 4 Google Assistant
Google geeft een steuntje in de rug (Afbeelding: Johannes Eisele / AFP)

De bovenstaande opties veranderingen in de nabije toekomst. De opties worden veel simpeler, wat voor iedereen een situatie moet opleveren die hopelijk minder agenda-items en notificaties oplevert. De twee opties zijn straks:

  • Van iedereen: alle afspraken worden altijd automatisch toegevoegd.
  • Wanneer ik reageer op de uitnodiging via mail: afspraken verschijnen dan alleen in je agenda wanneer je antwoord gaf op een uitnodiging.

Google hoopt dat je als gebruiker straks minder handmatig te werk hoeft te gaan als het gaat om het beheren van agenda-items. En dan bedoelt het bedrijf waarschijnlijk het verwijderen van items je niet in je agenda wilde hebben.

Alleen voor toekomstige afspraken

De aankomende veranderingen gelden alleen voor toekomstige afspraken. Bestaande items moet je dus alsnog handmatig verwijderen wanneer ze ongewild in je agenda staan. De tweede optie uit de oude situatie staat overigens nu onder Instellingen voor meldingen. Dat onderdeel, evenals Afspraakinstellingen, vind je onder de Instellingen van de Google Agenda. Die opties bereik je door je agenda te openen en rechts bovenin op het tandwielicoon te klikken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen