Zo verander je makkelijk jouw Gmail-naam en -adres

Apps Jeroen Kraak 12 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

We herkennen het allemaal wel: een ietwat stomme naam in je Gmail-adres toen je nog jong was. Dat kun je simpel veranderen.

Gmail bestaat natuurlijk al een heel lange tijd. Google introduceerde de e-maildienst in 2004 in een soort beta-test. Gebruikers konden elkaar uitnodigen om de dienst te gebruik. Toentertijd had de e-mailbox niet zoveel ruimte, maar dat is in de tussentijd flink veranderd. In die tijd is nog wel meer anders. Zo sta je nu waarschijnlijk ook heel anders in het leven dan in 2004. Je bent ouder en vermoedelijk wijzer geworden. Toch is dat soms niet te zien in Gmail, maar dat kun je veranderen.

Jouw Gmail-naam veranderen

We kennen allemaal de begintijd van Gmail en Hotmail. Daarbij koos je regelmatig een naam wat je leuk vond. Nu lijkt het vooral kinderachtig. Stel dat je jezelf bijvoorbeeld dragonslayer of ijsjeseter hebt genoemd. Toch kan er ook een heel andere reden zijn waarom je een e-mailnaam wil veranderen. Wellicht ben je getrouwd, of heb je een andere achternaam gekozen.

Helaas kun je jouw naam in Gmail alleen nog veranderen via de desktop en dus niet via jouw mobiel. Hiervoor ga je naar de instelling en vervolgens naar accounts. Hierin staat een kopje: mail verzenden als. Hier staat jouw naam en Gmail-adres. Vervolgens klik je op gegevens bewerken. Hier kun je kiezen uit de naam van je Google-account of zelf een naam toevoegen. Daar voer je een nieuwe naam in en vervolgens sla je de wijzigingen op. Je kunt ook kiezen dat antwoorden op e-mails worden verzonden naar andere adressen.

Bellen in Gmail: Google Chat voorzien van handige nieuwe feature

E-mail aanpassen

Helaas is het niet mogelijk om je e-mailadres te veranderen. Als je toch een nieuw adres wil, moet je een nieuw account aanmaken in Gmail. Toch is het makkelijk om alles over te zetten. Dat doe je door in je oude account in de instellingen naar de POP/IMAP tab te gaan en daar selecteer je POP aanzetten voor alle e-mail.

Vervolgens ga je in je nieuwe account naar de Accounts en import tab. Vervolgens kun je in dat menu e-mailberichten en contacten importeren. Daarin voeg je jouw oude adres in en vervolgens klik je op importeer e-mails van mijn andere account (POP3). Als POP Server selecteer je pop.gmail.com en vervolgens selecteer je poort 995 en klik je vervolgens op account toevoegen. Je kunt zelfs nog toevoegen om e-mails te kunnen blijven versturen van je oude account. Dat overzetten kan wel een tijdje duren, dus je moet even geduld hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen