De 6 beste series met superhelden in 2021 volgens Rotten Tomatoes

Films & Series Jeroen Kraak 11 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

We genieten allemaal van Marvel op Disney+, maar er zijn nog veel meer series met superhelden. Welke is nu de beste op dit moment?

Superhelden zijn populairder dan ooit. Marvel zet flink in op nieuwe series en ook DC, Amazon en Netflix proberen met series marktaandeel te veroveren. Inmiddels zijn er al een behoorlijk aantal te zien. Wij zetten speciaal voor jou de beste volgens Rotten Tomatoes op een rijtje.

Series met Superhelden

Het is natuurlijk moeilijk om de verschillende series te vergelijken, dus kiezen wij alleen voor de live-action varianten. Je ziet dus geen Invincible, What If…? In de lijst. Wel zie je er wellicht een aantal waarvan je nog nooit gehoord hebt. Hier komen ze!

The Boys – 90 procent

The Boys is voor mij persoonlijk de leukste serie met superhelden, maar gezien dit lijstje is niet elke filmrecensent mee eens. The Boys een over-de-top show die het superheldengenre ook een beetje belachelijk maakt. The Boys gaat over een groep anti-helden die proberen corrupte superhelden te ontmaskeren. Verwacht een hoop absurditeit met een aantal subtiele verwijzingen naar Marvel en DC.

WandaVision – 91 procent

WandaVision kunnen we met recht een van de meest bijzondere series noemen waarin een superheld de hoofdrol heeft. Dat komt natuurlijk vooral door de bijzondere opbouw van de serie waarbij elke aflevering is gebaseerd op een ander komedietijdperk. De show ontpopt zich echter tot een ware superheldenserie met een ultieme climax. Het verhaal is gebouwd om superheld Wanda en het verlies waarmee ze te maken heeft. Je ziet de serie op Disney+.

Hawkeye – 92 procent

Hawkeye is nu niet echt een van de meest populaire superhelden uit de Marvel-stal. Toch weet deze serie ontzettend goed te scoren op IMDb. In de serie zien we Clint Barton en Kate Bishop om zich heen schieten met pijl en boog. De serie speelt zich af in New York rond kerstmis, dus de ideale serie om te kijken tijdens de feestdagen. De show is nog in volle gang en er komen de aankomende weken nog twee afleveringen op Disney+.

Black Lightning – 92 procent

Black Lightning is een aparte titel in de lijst. De serie krijgt met 92 procent veel lof van de recensenten, maar op IMDb scoort deze serie vrij laag. Het komt op de filmsite niet verder dan een 6,1 en een score van 55 procent bij het grote publiek. De serie kent totaal vier seizoenen waarvan de laatste dit jaar was te zien. Deze serie gaat over een superheld die met pensioen is en zijn stel puberkinderen. Hij wordt echter gedwongen om zijn oude rol weer op te pakken en de pubers moeten hem ondersteunen. Je vindt deze serie op Netflix.

Loki – 92 procent

Moeten we nog iets zeggen over Loki? Deze serie is volgens ons de beste Marvel-serie op dit moment. Dat vinden de critici ook, want de serie scoort een keurige 92 procent. In tegenstelling tot Black Lightning is het grote publiek er mee eens, want daarbij scoort die 90 procent. De serie gaat natuurlijk over Loki, die uit de schaduw stapt van zijn broer en superheld Thor. Hij gaat op avontuur waarbij de grote vraag is wie wel of niet te vertrouwen is. Bovendien zien we in de serie de eerste glimp van een nieuwe Marvel-superschurk. Disney kondigde al aan dat deze serie een tweede seizoen krijgt.

Doom Patrol – 97 procent

De beste serie is… Doom Patrol? Jazeker! Van deze serie heb je waarschijnlijk nog niet gehoord en dat is zeker niet raar. De serie wordt uitgezonden op HBO Max. Hopelijk kunnen we dus vanaf volgend jaar de avonturen van deze helden ook zien in Nederland. Doom Patrol behoort tot DC. De serie is een mix tussen bizarre superhelden en eveneens rare schurken. Het zorgt voor een enorm aparte ervaring. De serie heeft drie seizoenen achter de rug en een vierde is in de maak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen