Mark Hofman
Mark Hofman Apps 9 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Waarom WhatsApp de verbinding met je andere apparaten verbreekt

WhatsApp is sinds kort voorzien van een heerlijke Multi-Device ondersteuning. Hiermee is het mogelijk om de applicatie op meerdere platformen tegelijkertijd te gebruiken. Al verloopt dat niet altijd even makkelijk als je misschien zou verwachten.

Er zijn aardig wat meldingen van gebruikers die, ondanks het inschakelen van de functie, toch uitgelogd worden in WhatsApp. Misschien een verrassende ontdekking, maar de dienst heeft daar een hele goede reden voor.

Waarom logt WhatsApp je uit

De uitrol van Multi-Device was een meesterlijke zet van WhatsApp. De functionaliteit gaat namelijk de boeken in als een van de meest populaire van de afgelopen jaren. Logisch, want het zorgt er nu eenmaal voor dat we WhatsApp op meer plekken kunnen gebruiken. Je bent niet meer gebonden aan je smartphone en dat is best wel lekker. Niet heel gek dus dat bepaalde gebruikers een beetje teleurgesteld waren toen ze erachter kwamen dat ze, zonder enige verklaarbare reden, op al hun apparaten waren uitgelogd.

WhatsApp zelf heeft daar overigens wel een goede reden voor. Er waren op gebied van veiligheid namelijk een aantal problemen die aangepakt moesten worden. WhatsApp heeft deze problemen opgelost, maar moest daarvoor wel alle gebruikers uitloggen van hun apparaten. Althans, op de apparaten waar via multi-device is ingelogd. Het heeft dus niet aan jou gelegen, maar gewoon aan het bedrijf achter WhatsApp zelf. Niets aan de hand dus!

WhatsApp Android
Op je iPhone. (Afbeelding: Unsplash / Adem AY)

Geen zin om te wachten

Eén van de problemen met de Multi-Device feature was dat berichten niet altijd even lekker gesynchroniseerd werden. Om dit, aan de kant van de server, op te kunnen lossen moesten gebruikers uitgelogd worden. WhatsApp had aan iedereen het verzoek kunnen sturen om dit zelf te doen, maar met miljarden gebruikers is dat toch vrij lastig. Daarom besloot het bedrijf dat het geen zin had om te wachten en trok het zelf de stekker eruit.

Het enige wat je nu dus nog hoeft te doen is zelf opnieuw inloggen, zodat je weer toegang krijgt tot WhatsApp op al je apparaten. Alleen dan dit keer zonder problemen. Als het goed is…

WhatsApp werkt aan nieuwe features

Naast het oplossen van problemen is WhatsApp de laatste tijd ook weer druk met het testen en uitrollen van nieuwe features. Zo werd afgelopen week duidelijk dat spraakberichten beter worden en dat ook de functie die berichten laat verdwijnen, zowel op iOS als op Android, uitgebreid wordt.

WhatsApp breidt deze nieuwe feature verder uit voor iOS en Android

Meer weten? Check dan zeker even het bovenstaande artikel of deze pagina.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!