Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 9 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Opmerkelijke scène uit WandaVision geschrapt en dit is waarom

Matt Shakman, regisseur van WandaVision doet een boekje open over de serie. Een bijzondere scène is uit de serie gehaald.

Helaas is het eerste seizoen van WandaVision aan het eind gekomen op Disney+. Het begon wat onduidelijk en rustig maar dat is in de laatste afleveringen wel veranderd. Het eindigt dan ook in een spectaculaire seizoenfinale. Heb je die nog niet gezien, dan waarschuwen we je nu voor eventuele spoilers. Lees dus niet verder als je het einde nog niet gezien hebt.

Agnes in WandaVision

In WandaVision zien we Agnes terug. De buurvrouw die een bijzonder geheim in haar kelder verbergt.  In het begin lijkt ze een iets te nieuwsgierige buurvrouw die we allemaal wel hebben. Aan het eind verandert ze in Agatha Harkness en probeert ze de krachten van Wanda te stelen.

In de finale van WandaVision strijden Wanda en Agatha tegen elkaar. Deze strijd weet de superheldin te winnen en ze kiest ervoor om terug te gaan naar de echte wereld. Dat komt omdat ze eindelijk inziet wat ze de bewoners van het fictieve dorp aandoet.

Een geschrapte scène

In The Fatman Beyond Podcast doet regisseur Matt Shakman een boekje open over het einde van WandaVision. Tijdens het interview laat hij weten dat hij heeft gekozen om een scène uit de serie te schrappen. Tommy, Billy, Monica, Darcy en Ralph zijn in Agatha’s huis. Ze gaan naar de kelder en proberen de Darkhold, het toverspreukenboek, te stelen. In de kelder is ook Señor Scratchy, het bijzondere konijn van de heks. In de scéne verandert hij in een demon en jaagt de anderen weg.

“We hadden veel meer voor Señor Scratchy gepland. We hebben het niet gedaan omdat het einde al genoeg verschillende stukjes had.” De scène is dus daadwerkelijk opgenomen maar heeft het tijdens de final cut niet gehaald. “Het was een geweldig deel en heel erg leuk. Alles was er goed in. Het zou echter zorgen voor een te grote afleiding van de rest,” vertelt de regisseur in WandaVision.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Opmerkelijke scène uit WandaVision geschrapt en dit is waarom
Sluiten