WandaVision: is de Marvel-serie het waard om te kijken op Disney+?

Het eerste seizoen van WandaVision is inmiddels al zeven afleveringen onderweg. Hoe staat het er nu voor en moet je het kijken?

WandaVision is een bijzondere productie. Het is de eerste Marvel-serie die speciaal is gemaakt voor Disney+. Het moet daarmee de eerste serie van velen worden die geïnspireerd zijn op de stripboeken. Het is bovendien de eerste productie die de start vormt van het Marvel Cinematic Universe (MCU) Phase 4. Het nieuwe deel van alle Marvel-series en -films die de komende tijd zullen verschijnen. In totaal zullen er de komende jaren 10 verschillende Marvel-series naar

Disney+ neemt risico met WandaVision

Met WandaVision heeft Disney een groot risico genomen. Wanda Maximoff en The Vision zijn niet de twee populairste karakters uit het MCU. Iedereen kent natuurlijk figuren als Captain America, Thor en Spider-Man, maar voor Wanda en Vision is dat natuurlijk een stuk minder.

Maar ook de opbouw van de serie is heel anders dan dat we tot nu toe kennen. WandaVision is een soort serie in een serie, waarbij Disney+ de opbouw creatief aanpakt. De eerste afleveringen weet je dan ook niet waarnaar je aan het kijken bent. Er is zelfs een kans dat je compleet afhaakt. Het is daarom ook een advies om verschillende afleveringen achter elkaar te bingen dat je een compleet beeld hebt.

WandaVision legt het af tegen The Mandalorian en een bijzondere titel

Vol met onverwachte plottwisten en lagen

Als de serie vordert gebeurt er elke week iets nieuws en onverwachts. Disney+ weet met WandaVision de spanning per aflevering op te bouwen en er lijkt telkens sprake te zijn van een compleet nieuwe twist. Alles valt dan ook samen met gebeurtenissen die je eerder zag, maar waarvan je niet doorhad dat het bepaalde hints waren. Het is door de makers echt geniaal gedaan.

Het is dan ook de vraag welke kant de serie opgaat. Zien we hier al de nieuwe vijand van de Avengers? Want het is ook de vraag wie in de serie goed en kwaad is. Dat kan zelfs in de laatste afleveringen nog veranderen. Wij kunnen niet wachten. In totaal heeft de serie 9 afleveringen en zullen we er dus nog twee vrijdagen mee verwend worden.

Nog meer Marvel komt eraan

Na WandaVision is het de beurt aan de volgende Marvel-serie. The Falcon and the Winter Soldier komt vanaf 19 maart op Disney+. In totaal kent de nieuwe serie zes afleveringen. Als we die trailer zien belooft het veel meer een traditionele Marvel-productie te worden vol met actie. In de serie zien we dan ook het nalatenschap van Captain America. Later staan ook nog onder andere Loki, She-Hulk, Hawkeye en Ms. Marvel.

Reageer op artikel:
WandaVision: is de Marvel-serie het waard om te kijken op Disney+?
Sluiten