WandaVision legt het af tegen The Mandalorian en een bijzondere titel

Films & Series Jeroen Kraak 10 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

WandaVision is nu een paar weken te zien op Disney+. Toch is het op dit moment niet de populairste serie. Die titel gaat naar een ander.

Het was even wachten maar zien we nu ook eindelijk de eerste Marvel-serie op Disney+. Sinds een aantal weken is WandaVision te zien. De streamingdienst van Mickey Mouse staat nog niet bekend om zijn original-series, maar de twee grote series die het wel bracht, zijn een succes te noemen voor de streamingdienst en worden dan ook goed bekeken.

WandaVision niet het populairst

Uit onderzoek van Parrot Analytics van 30 januari tot en met 6 februari blijkt dat er naar WandaVision 60 keer meer vraag is dan gemiddelde tv-show in de Verenigde Staten. Ondanks die goede cijfers moet de serie het wel afleggen tegen The Mandalorian. Hoewel de laatste aflevering van Mando meer dan een maand achter ons ligt, is de serie nog steeds populairder dan Wandavision. In totaal is er 63,1 keer meer vraag dan het gemiddelde.

Toch moeten WandaVision en The Mandalorian het afleggen tegen een serie die het net wat beter doet. Deze is te vinden op Netflix. Het gaat namelijk over cobra Kai. De Karate Kid-sequal blijft ontzettend populair. Het scoort 65,3 keer het gemiddelde.

De volledige top 10

Na de top drie is het even stil. Daarna zien we een bijzondere naam: die van Stranger things. Hoewel er al lang geen nieuwe afleveringen zijn gekomen, blijft de serie dus ontzettend populair. De lijst wordt verder gecompleteerd door Star Wars: The Clone Wars, The Expanse, Titans, The Crown, Lucifer en The Boys.

De populairste series in de Verenigde Staten. (Afbeelding: Parrot Analytics)

Dat er drie titels van Disney in de lijst staan is mooi nieuws voor het medium. Het laat zien dat het ondanks minder nieuwe content dan Amazon Prime Video en Netflix toch een grote groep gebruikers weet te trekken. Na WandaVision is het eindelijk de beurt aan The Falcon and the Winter Soldier. Tijdens de Super Bowl liet het bedrijf al zien wat we kunnen verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen