Huawei heeft dé oplossing voor zijn problemen: een boerderij vol varkens!

Tech Mark Hofman 22 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Het Chinese Huawei zit sinds 2019 in flink wat problemen. Het bedrijf, dat in dat jaar de nummer twee smartphonefabrikant van de markt was, staat op de zwarte lijst van de Verenigde Staten en kan praktisch gezien geen kant meer op. Althans, in de smartphonemarkt dan. Want de volgende stap van het bedrijf laat zien dat er meerdere wegen naar Rome leiden.

Huawei gaat een heel zwaar jaar tegemoet en moet alle verloren inkomsten quitte zien te spelen. Eerder verkocht het bedrijf dochtermerk Honor, maar dat dit niet genoeg was werd snel duidelijk. Het bedrijf kijkt richting de horizon en ziet een toekomst voor zich waar varkens centraal staan.

Huawei’s problemen opgelost door varkens?

Huawei zal niet snel uit de financiële problemen komen als het op dezelfde voet verder gaat en daarom moet er een alternatief gezocht worden. Een alternatief dat gevonden wordt in de varkenshouderijen van China. U leest het goed: één van de meest geavanceerde smartphone bedrijven ter wereld gaat zich bezighouden met het leven van varkens. Al hoeven we natuurlijk niet te verwachten dat de CEO’s van de bedrijven om 04:00 uur in de ochtend op het land staan. In tegendeel zelfs. Huawei doet op dit gebied ook gewoon waar het goed in is en richt zich op de technologie achter de industrie.

De Chinese techgigant gaat verschillende technologieën leveren om het leven in varkenshouderijen makkelijker te maken. Zo levert Huawei de technologie voor gezichtsherkenning, waarmee het mogelijk is om varkens te identificeren. Het is volgens een woordvoerder van het bedrijf dan ook de uitgelezen kans om te laten zien hoe technologie de wereld kan veranderen. Op dit moment zorgt technologie ervoor dat de varkens gewogen worden, de juiste hoeveelheid beweging krijgen en op het juiste dieet gezet worden. Door de kennis van Huawei te combineren met 5G probeert het bedrijf die grens nog meer te verleggen.

Naast de varkenshouderijen wil het bedrijf zich ook richting op de mijnen. Ren Zhengfei, CEO van het bedrijf, kondigde eerder deze maand een mijnlab aan. Met de technologie van de Chinese techgigant moet het werk in de mijnen niet alleen makkelijker, maar ook zeker veiliger worden. Zo zouden er door de toepassingen minder werknemers nodig zijn, waardoor zowel de veiligheid als de efficiëntie omhoog gaat.

Huawei neemt drastische maatregelen na ingrijpende uitspraak Joe Biden

Een zwaar jaar voor de boeg

Zoals in het artikel, waar we hierboven naar linken, te zien is heeft Huawei een zwaar jaar voor de boeg. Het bedrijf moest onlangs drastische maatregelen nemen, nadat Joe Biden een opvallende uitspraak deed. Zo is de verwachting dat het bedrijf in 2021 zo’n 60% minder smartphones zal verschepen dan vorig jaar. De cijfers van vorig jaar waren op z’n beurt ook weer slecht in vergelijking met 2019, wat dus laat zien hoe het bedrijf ervoor staat.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Huawei? Hou dan zeker even deze pagina goed in de gaten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen