Must-have update voor Android: Google fixt 7 problemen

Smartphones Jeroen Kraak 17 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Heb je een Android-smartphone, dan is het belangrijk om de volgende update zo snel mogelijk te installeren. Deze dicht een kritisch beveiligingslek.

Het is altijd goed om de meest recente software-update te installeren (tenzij het er eentje van Sonos is). Niet alleen zitten er vaak nieuwe functies bij, maar ze dichten ook beveiligingslekken. De meest recente Android-update van Google is hier een goed voorbeeld van.

In het Android en Pixel Bulletin laat Google zien wat er allemaal is vernieuwd en verholpen. Een aantal updates dichten kritieke beveiligingslekken, waardoor hackers veel minder kans hebben om in te breken op je smartphone.

Dé reden om de Android-update te installeren

De nieuwste Android-versie verhelpt zeven bugs met een kritische beoordeling. Eén daarvan is een zero-day, wat betekent dat hackers deze al kunnen gebruiken. Daarnaast zijn er ook een aantal met een lager beveiligingsrisico.

Om precies te zijn gaat het om de zero-day CVE-2024-32896, die volgens Google al beperkt in omloop kan zijn bij hackers. Je wil natuurlijk voorkomen dat dit lek tegen jou wordt gebruikt.

Dit maakt het noodzakelijk om de update te installeren, maar er komen ook een aantal toffe functies naar Android, vooral voor Pixel-gebruikers. Google heeft enkele aangekondigde AI-functies uitgerold voor de camera.

Google maakt je foto’s nog beter

De Magic Editor-functie komt nu echt beschikbaar. In oktober mochten gebruikers van de Pixel 8 en Pixel 8 Pro de functie als eerste gebruiken, maar nu zijn ook alle Android-gebruikers aan de beurt. Hiermee kan je heel makkelijk objecten op een foto verplaatsen. Verpesten ze je beeld? Dan kan je ze zelfs verwijderen. Door die nieuwe AI-functies is de kans nog kleiner dat je foto mislukt.

Om van deze functie gebruik te maken moet je foto’s bewerken in de Google Foto’s-app. Iets wat je waarschijnlijk al weleens gebruikt om bijvoorbeeld de helderheid van een een foto aan te passen.

Heb je automatische updates op je Android-smartphone ingesteld? Dan downloadt je toestel automatisch de update. Heb je dit niet aanstaan, dan zal je het handmatig moeten doen. Hiervoor ga je naar de Instellingen en vervolgens naar Systeemupdate.

Apple volgt Android: hoeveel kun je personaliseren op je iPhone?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen