Google Assistant is vanaf nu een stuk interessanter voor iPhone-gebruikers

Apps Wesley Akkerman 15 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Google heeft laten weten wat we op korte termijn allemaal van de Google Assistant kunnen verwachten. iPhone-gebruikers krijgen speciale aandacht, want zij krijgen eindelijk de mogelijkheid hun verdwenen telefoon op te sporen wanneer de stille modus op het toestel geactiveerd is.

Android-gebruikers kunnen dit al een tijdje, maar nu zijn dus ook iPhone-eigenaren aan de beurt: je telefoon écht goed kunnen terugvinden met de Google Assistant. Voorheen was het zo dat jij je iPhone of iPad niet goed kon vinden op het moment dat de stille modus geactiveerd was. Het was namelijk onmogelijk om deze geluid te laten maken.

Google Assistant vindt iPhone sneller

Daar komt nu verandering nu. Het enige wat je als gebruiker moet doen, is essentiële meldingen activeren via de Google Home-applicatie op je iPhone of iPad. Hoe je dat precies doet, lees je op de website van Google. Als je dan ook nog even een aparte beltoon instelt, dan hoor je je verdwenen iPhone in huis binnen no-time.

Google Assistant Samsung
Google Assistant-logo. (Afbeelding: Google)

Dit lijkt op een kleine update. En hoewel dat ook zo is, is die wel behoorlijk essentieel. Voorheen was de Google Assistant namelijk niet in staat de stille modus te omzeilen van een iPhone of iPad. Maar wanneer je de stappen op de Google-pagina volgt, dan gebeurt dat vanaf nu dus wel wanneer je vraagt waar je telefoon precies is.

Meer updates voor de stemassistent

Daarnaast brengt Google in de nabije toekomst meer updates naar de Google Assistant. Zo worden de routines uitgebreid met meer standaard, vooraf ingevulde opties. Ook kunnen gebruikers wereldwijd straks apparaten en diensten laten reageren op de zon die opkomt of juist ondergaat.

Google Assistent voorzien van nieuwe Guest Mode: dit moet je weten

Tot slot kan de Assistant helpen bij het snel bestellen van eten. Wanneer je een restaurant via de Google-app op Android bezoekt en je keuze maakt, dan vult de Assistant automatisch je adres- en betaalgegevens in via Duplex. Dat is een systeem dat veel handmatige en saaie taken uit handen moet nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

CNET

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen