21 nieuwe Nintendo Switch games onthuld: van nostalgie tot pure kunst

Games Jelle van Es 15 apr 2021
Leestijd: 8 minuten

De Nintendo Switch is een spelcomputer die je wellicht in huis hebt gehaald om de diverse exclusieve games van Nintendo te scoren. Maar de spelcomputer heeft ook een berg aan indie-games. Gisteren zijn er een aantal extra aangekondigd.

Tijdens een zogenaamde Indie World-presentatie zijn er heel wat games voor de Nintendo Switch aangekondigd. Een aantal daarvan zijn al eerder voor een andere spelcomputer aangekondigd, terwijl het in andere gevallen om compleet nieuwe games gaat. Wij zetten de games op een rij.

Nieuwe games voor de Nintendo Switch

1. Road 96

We beginnen dit Nintendo Switch-overzicht met de game Road 96. Het is een titel die gemaakt wordt door DigixArt en komt later dit jaar uit. Het is volgens het persbericht een verhalende game met een mix van avontuur, verkenning en puzzels. In het verhaal zijn er diverse wegen die je kunt inslaan. Op die manier hebben jouw beslissingen gevolgen op het verhaal.

Road 96 Nintendo Switch
Road 96 (Afbeelding: DigixArt)

2. OXENFREE II: Lost Signals

OXENFREE II: Lost Signals is een bovennatuurlijke en verhalende avonturengame over een onderzoeker die op eigenaardigheden stuit. Het is het vervolg op de eerste OXENFREE en speelt zich vijf jaar na die gebeurtenissen af. Je gaat andermaal aan de slag met Riley en je keert terug naar haar geboortedorp Camena om onderzoek te doen naar de mysterieuze radiosignalen die voor vreemde storingen zorgen. De game moet ergens dit jaar op de Nintendo Switch uitkomen.

OXENFREE II: Lost Signals
OXENFREE II: Lost Signals (Afbeelding: Night School Studio)

3. OlliOlli World

OlliOlli World is één van de grotere aankondigingen tijdens de nieuwe Nintendo Switch-presentatie. Het is een game die overigens ook op andere platformen komt. Het is een actieplatformgame, waarbij je op je skateboard door levels scheurt. Onderweg ontmoet je diverse personages en voer je tricks uit. De game moet deze winter gaan uitkomen.

OlliOlli World
OlliOlli World (Afbeelding: Roll7)

4. Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge op de Nintendo Switch

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge is een game die we al eerder voorbij hebben zien komen. Het is een heerlijke old-school bawler, waarbij je met je vier favoriete turtles er op los kan meppen. vooral wanneer je wat nostalgische gevoelens hebt voor de reeks is dit een game om in de gaten te houden. Naast de Nintendo Switch komt deze game ook op andere platformen uit. De game staat gepland voor later dit jaar.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge
Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge (Afbeelding: Tribute Games)

5. The Longing

The Longing valt op met zijn handgetekende artstijl. Daarnaast zou de Nintendo Switch-game een meeslepend verhaal bieden. De grote twist is dat je niet hoeft te spelen om het einde te zien. Dat betekent echter niet dat er niets te doen is. Als het hoofdpersonage Shade moet je 400 dagen wachten tot je koning ontwaakt. Tijdens het wachten kun je donkere grotten verkennen, puzzels oplossen en voorwerpen verzamelen. De game is sinds gisteren beschikbaar, dus je kunt er mee losgaan.

The Longing
The Longing (Afbeelding: Studio Seufz)

6. Hindsight

Hindsight is een game over een oudere vrouw die terugdenkt aan haar familie. De objecten uit haar verleden dienen als portalen naar lang vergeten herinneringen, die een gebeurtenis aan het licht brengen die haar leven voorgoed heeft veranderd. Ervaar meer over het verhaal wanneer Hindsight dit jaar wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Hindsight
Hindsight (Afbeelding: Annapurna Interactive)

7. Last Stop

Last Stop is een third-person avontuur voor één speler dat zich afspeelt in het hedendaagse Londen. Daar speel je als drie verschillende personages wiens verhalen te midden van een bovennatuurlijke crisis samenkomen. Wat verbindt deze drie vreemdelingen met elkaar? Waar zal het lot hen naartoe leiden? De game komt in juni uit op de Nintendo Switch.

Last Stop
Last Stop (Afbeelding: Annapurna Interactive)

8. Aerial_Knight’s Never Yield

Volgens de beschrijving is Aerial_Knight’s Never Yield geen typische runner-game, maar dat moeten we natuurlijk zien. runner’-game! Ren, spring, glijd en raas als de hoofdpersoon Wally door een futuristisch, op Tokio gebaseerd Detroit op een pompende soundtrack om te redden wat er nog van de toekomst over is. Er is nu een demo van beschikbaar op de Nintendo Switch. De game zelf komt op 19 mei uit.

Aerial_Knight’s Never Yield
Aerial_Knight’s Never Yield (Afbeelding: Aerial Knight)

9. FEZ

Wanneer het aankomt op indie-games, dan is FEZ een absolute klassieker. De game kwam een paar jaar geleden al uit op verschillende platformen. Sinds gisteren is de game ook beschikbaar op de Nintendo Switch en kun je hem gaan ervaren. Het is een game waarbij je kunt spelen met de dimensies om op die manier verder te komen in de platformgame.

FEZ
FEZ (Afbeelding: Polytron)

10. Aztech Forgotten Gods

De game Aztech Forgotten Gods is gemaakt door het Mexicaanse Lienzo en is een game geïnspireerd door Azteekse mythologie. Vergaar krachtige arm-upgrades, reis door verschillende gebieden in een hypermoderne, Meso-Amerikaanse metropool en ontmoet allerlei personages om oeroude geheimen aan het licht te brengen. De game komt dit najaar op de Nintendo Switch.

Aztech Forgotten Gods
Aztech Forgotten Gods (Afbeelding: Lienzo)

11. There is No Game: Wrong Dimension

Ondanks de titel is dit wel degelijk een game! There is No Game: Wrong Dimension is een komisch point-and-click-avontuur vol raadsels en puzzels. Als je op zoek bent naar iets unieks en experimenteels, dan zit je met deze game goed. De game is sinds gisteren beschikbaar op de Nintendo Switch.

There is No Game: Wrong Dimension
There is No Game: Wrong Dimension (Afbeelding: Draw Me A Pixel)

12. Cris Tales op de Nintendo Switch

In Cris Tales, dat zijn inspiratie haalt uit klassieke en moderne JRPG’s, vormt tijdreizen de rode draad in de verhaallijn en de gevechten, wat tot allerlei verrassende effecten kan leiden. Zo kun je vijanden bijvoorbeeld jonger maken, zodat je ze makkelijker kunt verslaan. Tijdens je reis door de handgemaakte, duistere fantasiewereld rekruteer je een uiteenlopende cast van bondgenoten en ontdek je diverse nieuwe gebieden. De game komt op 20 juli uit op de Nintendo Switch.

Cris Tales Nintendo Switch)
Cris Tales (Afbeelding: Dreams Uncorporated)

13. GetsuFumaDen: Undying Moon

In het stijlvolle, op Japan gebaseerde GetsuFumaDen: Undying Moon staat je dynamische hack-and-slash-roguelite-actie vol gevaarlijke kerkers, meedogenloze eindbazen en intense gevechten te wachten. Je moet alleen nog even geduld hebben voor de game. Hij staat namelijk pas gepland voor een release ergens in 2022.

GetsuFumaDen: Undying Moon
GetsuFumaDen: Undying Moon (Afbeelding: Konami)

14. Beasts of Maravilla Island

In deze 3D-avonturengame kruip je in de huid van een jonge natuurfotograaf die door de magische ecosystemen van Maravilla Island reist. Daar ga je op zoek naar bijzondere wezens, om vervolgens hun gedrag te observeren en hun elegantie vast te leggen op de gevoelige plaat. De game komt in juni uit op de Nintendo Switch.

Beasts of Maravilla Island
Beasts of Maravilla Island (Afbeelding: Banana Bird Studios)

15. Skul: The Hero Slayer

Neem het in Skul: The Hero Slayerop tegen een heel leger om je koning te redden in deze spectaculaire 2D-roguelite. En het beste aan deze game? Om verder te komen moet je vaardigheden wisselen door van hoofd te wisselen. Met 90 speelbare personagevarianten, elk met zijn eigen speciale vaardigheden, is het nog een hele klus om je koppie erbij te houden. De game komt deze zomer uit op de Nintendo Switch.

Skul: The Hero Slayer
Skul: The Hero Slayer (Afbeelding: SouthPAW Games)

16. art of rally

art of rally is een game die draait om racen. Word jij de ware rally-kampioen? Rijd in iconische auto’s die zijn geïnspireerd door het gouden tijdperk van rallyracen op uitdagende parcoursen in prachtige omgevingen van over de hele wereld. De game komt deze zomer uit op de Nintendo Switch.

art of rally
art of rally (Afbeelding: Funselektor Labs Inc)

17. KeyWe

KeyWe is een schattige, coöperatieve puzzelgame met in de hoofdrol twee kleine kiwi’s die bij een postkantoor werken. De twee vogels moeten springend, fladderend en stuiterend door het interactieve landschap vol hendels, belletjes en knoppen manoeuvreren om de post op tijd te bezorgen. De game komt in augustus uit op de Nintendo Switch.

KeyWe
KeyWe (Afbeelding: Stonewheat & Sons)

18. ENDER LILIES: Quietus of the Knights op de Nintendo Switch

In deze duistere 2D-fantasy-actie-RPG neem je het op tegen angstaanjagende vijanden, waarbij één enkele misstap al fataal kan blijken. Overwin deze pittige uitdagingen en ga met behulp van krijgers op zoek naar de waarheid. Op 22 juni komt de game uit, dus dat is al behoorlijk snel.

ENDER LILIES: Quietus of the Knights
ENDER LILIES: Quietus of the Knights (Afbeelding: Adglobe)

19. Weaving Tides

Haal de wever in je naar boven en suis door een prachtige geweven wereld. Ga op reis om oeroude kerkers te verkennen, puzzels op te lossen, vijanden in te wikkelen en de mysteries van een lang vergeten verleden te ontrafelen. Weaving Tides, een gracieus avontuur voor één speler in een wereld van magie en geweven stof, wordt in mei uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Weaving Tides
Weaving Tides (Afbeelding: Follow the Feathers)

20. Labyrinth City: Pierre the Maze Detective op de Nintendo Switch

Het op de kinderboekenserie gebaseerde Labyrinth City: Pierre the Maze Detective brengt je naar waanzinnig gedetailleerde doolhoven om een krachtig artefact terug te halen. Tijdens je missie stuit je op meer dan 500 voorwerpen en personages, kun je meer dan 100 verborgen objecten vinden en struin je door prachtige locaties. De game moet ergens dit voorjaar op de Nintendo Switch uitkomen.

Labyrinth City: Pierre the Maze Detective
Labyrinth City: Pierre the Maze Detective (Afbeelding: Darjeeling)

21. The House of the Dead: Remake

De klassieke arcade rail-shooter is terug met een nieuwe make-over en spannende veranderingen aan de gameplay. In deze multiplayergame stap je in de schoenen van een paar overheidsagenten. Tijdens een onderzoek naar enkele vreemde vermissingen stuit je al snel op hordes ondode verschrikkingen. Dit jaar moet hij uitkomen op de Nintendo Switch.

The House of the Dead: Remake
The House of the Dead: Remake (Afbeelding: MegaPixel Studio)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen