Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 14 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Serena Williams tekent megadeal met Amazon Prime Video

Serena Williams kennen we natuurlijk als een van de beste tennissters ooit. Nu gaat de ster ook programma’s maken voor Amazon Prime Video.

Serena Williams is een echte winnaar. In haar leven won ze 23 grand slams en ze is hard aan het werk om ook nummer 24 binnen te halen. Toch is de vrouw met veel meer bezig. Ze zet zich in voor gelijke rechten in de Verenigde Staten en timmert ze ook commercieel aan de weg. We gaan dat nu allemaal zien Amazon Prime Video.

Serena Williams gaat aan de slag voor Amazon Prime Video

Serena Williams heeft nu een bijzondere overeenkomst ondertekent met Amazon Prime Video. Het gaat om een zogenaamde first-look deal. Dat betekent dat Amazon als eerste de rechten heeft om een serie, documentaire of productie aan te schaffen wanneer Williams het idee pitcht.

Als eerste uit die deal komt een documentaireserie over Serena Williams. Daarin wordt de tennisster gevolgd in zowel haar professionele als persoonlijke leven. We krijgen daarmee dus een compleet beeld over deze sportlegende.

Partijen zijn enthousiast

“Ik ben ontzettend enthousiast om samen te werken met Amazon Studios – ze ontwikkelen een aantal van de meest inspirerende en toonaangevende content voor een wereldwijd publiek. Ik heb veel verhalen die ik graag wil vertellen, waaronder een vervolg van mijn eigen verhaal en kijk ik ernaar uit om die met de wereld te delen,” laat Serena Williams weten.

Ook Amazon Prime Video is in haar nopjes met de samenwerking met Serena Williams: “Serena heeft de sport getransformeerd en is uitgegroeid tot een van de meest inspirerende atleten, ondernemers en vrouwen van haar generatie. Ze wordt niet alleen bewonderd om haar ongeëvenaarde dapperheid op het veld. Ook om haar inzet voor de mensenrechten,” vertelt Jennifer Salke, baas van Amazon Studios.

Wanneer we de nieuwe docuserie kunnen verwachten, is nog onbekend. In de tussentijd kun je ook genoeg andere topsportdocumentaires bekijken. Zo zijn er docu’s over Fernando Alonso, Tottenham Hotspur en Manchester City.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!