Spotify maakt met deze nieuwe feature je leven een stuk makkelijker

Apps Wesley Akkerman 15 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

De populaire muziek-streamingdienst Spotify rolt momenteel een verse update uit voor de desktopapplicatie. En die update brengt een functie met zich mee waar heel veel gebruikers al behoorlijk lang op wachten. Het gaat om de mogelijkheid om een compleet album te downloaden, zodat deze offline beschikbaar is.

Afspeellijsten offline beschikbaar maken kon altijd al via de desktopapplicatie, maar dit was voor albums nog niet mogelijk. Alleen via hacks en omwegen konden Spotify-gebruikers hun favoriete albums downloaden. Daar komt nu dus verandering in. Spotify rolt deze nieuwe functie momenteel uit.

Albums downloaden met Spotify

Via de app was het al mogelijk een afspeellijst te downloaden. Maar met deze update kun je nu nog beter je offline muziek beheren en kun je naar je favoriete albums blijven luisteren, ook wanneer je offline bent. De nieuwe functionaliteit is overigens alleen beschikbaar voor Premium-gebruikers.

Spotify muziek downloaden
Muziek downloaden op Spotify (Afbeelding: Spotify)

Het downloaden van een album werkt op eenzelfde manier als het downloaden van een afspeellijst. Je gaat hiervoor naar de pagina van het album dat je offline beschikbaar wil maken en druk op de knop voor het downloaden. Dat is de ronde knop met daarin een pijl die naar beneden wijst.

Niet meer door hoepels springen

Wanneer je zo’n album gedownload hebt, dan is het beschikbaar op het moment dat je in de offline modus zit of wanneer je even geen internet hebt. Dergelijke functies maken het voor luisteraars van specifieke albums gemakkelijker hun offline muziek-content te beheren, zonder door hoepels te hoeven springen.

Spotify rolt interessante update uit die je luistergedrag gaat veranderen

Sommige gebruikers gebruikten andere programma’s en websites voor het downloaden van nummers en albums, terwijl andere mensen juist weer een specifieke album-afspeellijst aanmaakten met muziek die wel geschikt is voor offline playback. Dat is nu dus allemaal niet meer nodig. Voortaan druk je gewoon heel simpel op de downloadknop.

De update is nu beschikbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Spotity

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen