Google Assistant dankzij nieuwe update een stuk slimmer en persoonlijker

Apps Wesley Akkerman 29 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

De Google Assistant wordt dankzij een update beter in het uitspreken van namen. Maar dat is niet de enige update die je mag verwachten. De stemassistent is straks ook in staat meer met contextuele informatie te doen. Zo moet het gemakkelijker worden een timer in te stellen en te veranderen.

Merk je dat de Google Assistant je naam verkeerd uitspreekt? Dat probleem wordt door een nieuwe update opgelost. Na het updaten kun je je naam hardop uitspreken, waarna de assistent z’n best doet dit na te doen. Je kunt in de app ook gewoon je naam spellen zoals je wil dat die uitgesproken wordt.

Update voor Google Assistant

Wanneer de update arriveert, dan kun je dus zelf bepalen hoe je naam uitgesproken wordt. Je gaat daarvoor naar de instellingen van de Google Assistant en vervolgens naar je algemene instellingen. Hier pas je je bijnaam aan. Je ingesproken bijnaam moet wel overeenkomen met je getypte naam, anders gaat het mis.

De zoekmachinegigant heeft de aankondiging voorzien van een video, waarin tevens uitgelegd wordt hoe je dit regelt voor al je contacten. Mocht de stemassistent de namen van je vrienden dus steevast verkeerd uitspreken, dan kun je ook daar binnenkort iets tegen doen. Weg met die kleine irritaties.

Contextuele informatie

Verder is het zo dat de Google Assistant meer kan doen op basis van context. Zo kun je vragen of je “tweede timer” geannuleerd kan worden. Ook is het zo dat je niet per se de exacte timer-naam hoeft te gebruiken. Je kunt dus op een toegankelijkere en vrijere manier spreken tegen de stemassistent van de zoekmachinegigant.

Op een natuurlijke manier kunnen praten met de Google Assistant is belangrijk en daarom blijft Google hierin flink investeren. In de toekomst mogen we derhalve rekenen op meer van dit soort functies, zodat je nog sneller meer voor elkaar kunt krijgen met de Assistent in je smarthome.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen