Google wil ChatGPT onderuit schoppen met Gemini-gedreven versie Bard

Tech Mark Hofman 7 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Ondanks dat Google al jaren gefocust is op AI, geeft het met Gemini nu pas echt antwoord op ChatGPT. Schopt het nieuwe Bard de populaire applicatie onderuit?

Het grote succes van ChatGPT heeft ervoor gezorgd dat Google Bard een beetje op de achtergrond is geraakt. De chatbot kreeg hier en daar aardige functionaliteiten toegeworpen, maar echt indrukwekkend werd het niet.

Gemini, het nieuwe taalmodel van Google, gaat daar wel verandering in brengen. De Engelse versie van de chatbot weet zichzelf niet alleen te meten met het grote ChatGPT, maar streeft het op sommige vlakken nu ook voorbij.

ChatGPT onderuit gehaald door Google Bard?

Google Bard heeft dus zijn grootste en beste upgrade tot nu toe gekregen. Het maakt van de chatbot, die met gemengde resultaten alleen te gebruiken was door middel van geschreven tekst, wel echt een interessanter product.

Vanaf volgend jaar zal Gemini Ultra, de meest geavanceerde en krachtige versie van het taalmodel, de chatbot ondersteunen. Hierdoor begrijpt het ook afbeeldingen, geluid en video’s.

ChatGPT-concurrent Google Bard nu in Nederland met veel nieuws
Google Bard. (Afbeelding: Unsplash/Mojahid Mottakin)

Dat is niet gek, want dat is juist de kracht van het taalmodel Gemini. In de demo van vannacht was bijvoorbeeld te zien dat iemand zelf een papieren vliegtuigje kon vouwen met behulp van foto’s en gesprekken met Google Bard, of hoe ouders wiskundige problemen van hun kinderen op school kunnen oplossen met behulp van AI.

Nu zijn dit natuurlijk nog allemaal promotionele demo’s, en moeten we in de praktijk nog zien of het echt zo goed werkt. Ik bedoel, Bard zag er in de presentatie in eerste instantie ook goed uit, maar dat werd uiteindelijk helemaal niets.

De tijd zal het ons dus leren.

Dit artikel maakt deel uit van De Snelle Hap

Dit artikel maakt deel uit van De Snelle Hap, onze rubriek waarin we iedere ochtend het belangrijkste nieuws van de nacht op een rij zetten, zodat je snel op de hoogte bent.

Naast het nieuws over The Last of Us, Messenger of de plannen van Apple is er nog veel meer gebeurd vannacht.

Benieuwd naar wat er afgelopen nacht allemaal nog meer is gebeurd? Check dan zeker even dit artikel.

De Snelle Hap | Dynamic Island ten einde, Messenger volgt WhatsApp en meer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen