Google Chrome-gebruikers opgelet: dit zijn de beste extensies van 2021

Apps Mark Hofman 12 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Google Chrome-gebruikers zijn gek op hun extensies. Niet heel gek, want via deze weg is de browser volledig naar eigen hand te zetten. Al zijn er extensies die voor iedereen wel prettig kunnen zijn.

Om meer mensen kennis te laten maken met heerlijke toevoegingen aan Google Chrome, komt Google met de beste extensies van 2021. Wie voor het eerst aan de haal wil gaan met de tools weet precies waar hij het zoeken moet. De doorgewinterde gebruikers kan weer heerlijk op ontdekkingstocht.

Google Chrome: de beste extensies van 2021

De onderstaande Google Chrome extensies hebben we dit keer niet zelf uitgezocht. Google heeft namelijk zelf zijn favoriete tools van het afgelopen jaar gedeeld de afgelopen week. Dat is fijn, want op die manier kijken ook wij eens buiten het standaard boekje. Als het aan Google ligt, dan mogen de volgende extensies niet ontbreken:

Communicatie pareltjes

Op het gebied van Communicatie en samenwerking zijn er drie Google Chrome extensies die volgens het bedrijf een vermelding verdienen. Het gaat om Loom, Mote en Wordtune. Deze drie tools zorgen ervoor dat het thuiswerken iets makkelijker verloopt en je goed in contact kunt blijven met je team. Via Loom is het bijvoorbeeld mogelijk om video’s vast te leggen en gemakkelijk te delen met anderen. Mote zorgt ervoor dat je snel feedback kunt geven aan je collega’s. De derde applicatie, Wordtune, zorgt ervoor dat je spelling helemaal tip-top in orde is.

Google Chrome Extensie
Altijd correct (Afbeelding: Wordtune)

Google Chrome voor productiviteit

Google Chrome wordt natuurlijk niet alleen gebruikt voor plezier. Er zullen ook veel consumenten zijn die de browser, en voornamelijk de bijbehorende extensies, gebruiken voor zakelijke doeleinden. Wat dat betreft zijn er een aantal extensies die je productiviteit op dat gebied kunnen vergroten. Al moet je natuurlijk wel even weten om welke extensies dat precies gaat.

Forest houdt gebruikers gemotiveerd door middel van planten en bijbehorende beloningen, waar Dark Reader het werken in ieder geval voor de ogen een stuk makkelijker maakt. Door de donkere modus, die doorsijpelt op alle websites, krijgen ze veel meer rust. Over rust gesproken: Tab Manager Plus zorgt ervoor dat je hoofd leeg genoeg blijft, zodat je niet in allerlei tabbladen verdrinkt. En als klap op de vuurpijl zorgt Nimbus ervoor dat je makkelijk screenshots en beelden van je scherm kunt maken.

Extensies om virtueel te leren met Google Chrome

Wie het afgelopen jaar iets nieuws heeft willen leren, die heeft dat waarschijnlijk online moeten doen. Wat dat betreft waren er, volgens Google, voldoende extensies die je daarbij konden helpen. Kami zorgde er bijvoorbeeld voor dat studenten en leerlingen goed met elkaar in contact konden blijven. De extensie InsertLearning was ideaal voor het nemen van notities en Rememberry wist van studeren iets leuks te maken. Net als dat Toucan er op een leuke manier voor zorgt dat je een nieuwe taal leert.

Google Chrome Extensies
Een heerlijke extensie voor het leren van een taal (Afbeelding: Toucan)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen