Hoe Google Chrome je productiviteit met één druk op de knop een boost geeft

Tech Sabine Schults 4 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Google Chrome gebruik je eenvoudig op meerdere apparaten, maar wist je dat je met één simpele druk op de knop ook naadloos op een ander apparaat verder kunt werken?

Het is weer zover: je hebt op je smartphone net die ene handige website gevonden, maar wil liever op je pc verder werken. Geklungel met het delen van de link via WhatsApp of je e-maildienst is niet langer nodig. Je kunt volledig binnen Google Chrome blijven.

Google Chrome: naadloze productiviteit

Hoewel Apple-gebruikers door middel van AirDrop gemakkelijk bestanden en linkjes kunnen uitwisselen tussen verschillende apparaten, hebben Windows- en Android-gebruikers die luxe niet (al bestaat er een look-a-like genaamd Snapdrop).

Het is echter niet nodig om een Apple-product in huis te hebben als je de URL van een website naar een van je andere apparaten wil sturen. Je hoeft alleen maar Google Chrome op twee (of meer) apparaten te installeren (en in te loggen) en met een simpele druk op de knop is het klusje geklaard. Dat zit zo.

Zo stuur je linkjes door naar andere apparaten

Pak je Android-telefoon of iPhone erbij en open de Google Chrome-app. Bezoek de website die je wil delen met een ander apparaat. Tik naast de zoekbalk op de deelknop en kies voor Naar je apparaten sturen.

Vervolgens kies je een apparaat uit de lijst waar je bent ingelogd met hetzelfde Google-account. Tik op Verzenden naar de apparaat en er verschijnt een pop-up op je laptop of ander apparaat. Tik op de melding om de link in een nieuw tabblad te openen.

Google Chrome Android
Naadloze productiviteit in Chrome (Afbeelding: Pexels / Deepanker)

Andersom – van je pc naar je smartphone – werkt dit ook. Open de Google Chrome-browser en klik rechts naast de zoekbalk op de deelknop en kies wederom voor Naar je apparaten sturen. Selecteer het apparaat naar keuze en je bent helemaal klaar om op een ander toestel verder te gaan.

Met deze twee nieuwe instellingen wordt Google Chrome nog efficiënter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen