Sabine Schults
Sabine Schults Apps 24 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoe Google Chrome je met sneltoetsen zee├źn van tijd bespaart

Browsen op het web is voor velen van ons dagelijkse kost geworden. Gelukkig zijn er een aantal superhandige sneltoetsen om te gebruiken in Google Chrome, waardoor je letterlijk zee├źn van tijd kunt besparen.

De kans is groot dat je zelf Google Chrome gebruikt, het is namelijk de meest gebruikte browser ter wereld. Hoewel Chrome van zichzelf al erg gebruiksvriendelijk is, kun je met een aantal handige sneltoetsen nog productiever werken met de browser.

Google Chrome: handige sneltoetsen

Met de onderstaande toetscombinaties wordt je leven een stuk makkelijker. Ze zijn te gebruiken in Google Chrome op Windows, Linux en Mac. Bij die laatste moet je in plaats van de Ctrl-toets de Command-toets indrukken. Een lijst van alle sneltoetsen vind je op de website van Google, de handigste heeft WANT-redacteur Sabine voor je verzameld!

Waarom zou je helemaal met je muis naar de adresbalk gaan als je daar veel sneller met Ctrl+L terechtkomt? Je kunt vervolgens direct de url invoeren. Met Ctrl+F kun je zoeken naar een bepaald woord of zinsdeel op de huidige pagina. Erg handig als je snel wil weten of de informatie die je zoekt op de pagina te vinden is.

Om je geschiedenis erbij te halen gebruik je Ctrl+H. Op Mac-apparaten is dit net iets anders, hier gebruik je Command+Y. Wil je een pagina opnieuw laden, dan kan dat met Ctrl+R.

Google Chrome
Sneller dan het licht dankzij deze handige shortcuts (Afbeelding: Unsplash)

Nog meer shortcuts

We zijn er nog lang niet! Via Ctrl+N open je een nieuw venster en met Ctrl+Shift+N maak je er zelfs een incognitovenster van. Een nieuw tabblad openen binnen een venster doe je met Ctrl+T en met Ctrl+Tab en Ctrl+Shift+Tab kun je vervolgens tussen de tabbladen wisselen.

Om het geopende tabblad te sluiten gebruik je de sneltoets Ctrl+W. Per ongeluk het verkeerde tabblad gesloten? Met Ctrl+Shift+T haal je het laatst gesloten tabblad (of venster) weer terug. Geen man overboord dus!

Daarnaast zijn er nog een aantal handige sneltoetsen om door pagina’s te navigeren. Met┬áCtrl+Plus en┬áCtrl+Min kun je vliegensvlug in- en uitzoomen. Met┬á Spatie┬áop Macs en PageDown op Windows kun je naar beneden scrollen zonder je muis te gebruiken. Omhoog scrollen doe je met┬áShift+Spatie of┬áPageUp.┬áBen je een Word-gebruiker dan ken je deze shortcut vast wel: met┬áCtrl+P kun je de huidige pagina printen.

6 essenti├źle tips om nog meer uit je Google Chromecast te halen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft ­čÜÇ

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Hoe Google Chrome je met sneltoetsen zee├źn van tijd bespaart
Sluiten