Google Chrome update pakt gevaarlijke problemen aan

Apps Jeroen Kraak 14 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Google komt met een nieuwe update voor Chrome en je doet er goed aan die snel te installeren. Het dicht een aantal zwakheden in de beveiliging.

Het internet moet een veilige plaats zijn om informatie op te zoeken, maar vooral bij het doen van je bankzaken wil je natuurlijk geen pottenkijkers. Toch zoeken internetcriminelen altijd zwakheden in een systeem om toe te kunnen slaan. Er zaten vier grote problemen in Chrome, maar die zijn in de nieuwste update door Google aangepakt, meldt ZDnet.

Gevaren in Google Chrome aangepakt

Vier van deze problemen in Chrome zijn gelabeld als zeer ernstig. Dat gaat onder andere om lekken in het WebGPU, WebGL en een kwetsbaarheid in het compositing-component van Chrome. Over wat die problemen precies zijn Google nu nog geen mededelingen. Dat doet het pas als het merendeel van de gebruikers de internetbrowser heeft geüpdatet. Dat is een logische keuze, aangezien nu nog de meeste gebruikers een oudere versie van Chrome hebben. Hierdoor zouden hackers dus nog van de lekken kunnen profiteren, waardoor ze controle kunnen krijgen over andermans computer.

Google Chrome pakt eindelijk deze grote Android-irritatie aan

Een nieuwe versie

De nieuwe versie van Google Chrome is 102.0.5005.115 en is vorige week uitgebracht voor Windows, Mac en Linux. Je kunt ‘m nu al downloaden en installeren. Bij gebruikers die dit niet doen, gebeurt het automatisch. Dat zal vermoedelijk ergens in de aankomende weken gebeuren.

Google heeft de fouten in Chrome gevonden door zelf onderzoek te doen. Daarnaast heeft het ook een community die meewerkt. Zo is een van de fouten gevonden door een veiligheidsonderzoeker die niet voor Google werkt. Hij krijgt daarom een beloning van 10.000 dollar. Een werkwijze die heel normaal voor techbedrijven. Zij belonen het vinden van een lek of bug met geldbedragen. Zo zorgen ze ervoor dat hun software continu getest wordt. Vervolgens kunnen er oplossingen worden vervangen voor de fout.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen