Waarom Chrome’s nieuwe update echt het downloaden waard is

Apps Wesley Akkerman 6 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Google brengt een belangrijke update uit voor Google Chrome. Dit is een antwoord op een kritiek probleem in de vorm van een zero-day-kwetsbaarheid, die ook wel bekendstaat als CVE-2022-3075. Snel updaten is het devies, aangezien het bedrijf laat weten dat er mensen zijn die al getroffen zijn door het lek.

We hebben het hier over de desktopversie van Chrome. Het maakt overigens niet uit op welk platform je de browser gebruikt: de kwetsbaarheid is aanwezig in de Windows-, Linux- en macOS-versies. Gebruik je Chrome dus op één van deze drie platformen, check dan snel of er al een update voor jou klaarstaat.

Download de Google Chrome-update

Hoe check je nou of je de meest recente versie van Chrome op je computer hebt staan? Heel simpel. Je opent de browser en druk rechts bovenin op de drie puntjes. Vervolgens ga je naar Help en druk je in het menu links op Over Google Chrome. De browser checkt meteen of er een update is en downloadt gegevens waar nodig.

Google Chrome update
Checken of Google Chrome een update heeft (Afbeelding: Wesley Akkerman)

Op moment van schrijven geeft Google weinig informatie vrij over de zero-day. Dit heeft een duidelijk doel: voorkomen dat meer cybercriminelen van het lek gebruikmaken. Voordat het bedrijf meer info geeft over het probleem, moeten meer mensen hun browsers geüpdatet hebben. Die informatie komt dus later.

Zes zero-day’s in 2022

Wanneer we het over zero-day’s hebben, dan hebben we het over een zwakke plek in software die nog onbekend is bij de software-ontwikkelaar. Wanneer een hacker of ander kwaadwillend persoon zo’n kwetsbaarheid ontdekt, dan kan diegene ongestoord zijn of haar gang gaan. Dit vormt een grote bedreiging voor gebruikers.

Want wanneer software-ontwikkelaars niet op de hoogte zijn van problemen, dan kunnen ze die logischerwijs niet oplossen. Gelukkig is dit lek gemeld door een anonieme tipgever, zo laat Google weten. Verder is dit het zesde zero-day-lek dat de zoekmachinegigant oplost sinds het begin van 2022.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen