Google pakt groot probleem Chromebook-displays eindelijk aan

Tablets, Laptops & Computers Wesley Akkerman 13 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Google maakt van de Chromebook een handige gadget waarmee je een hoop voor elkaar krijgt: of je nu student, werknemer of freelancer bent. Het platform waar de laptops op draaien, Chrome OS, krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht. Daardoor is er ruimte voor kleine, maar belangrijke verbeteringen.

Iedereen die werkt op een iPad kent het probleem: hoe kun je nou het beste je scherm indelen? Helaas bieden iPadOS en Chrome OS, tot nu toe, weinig opties aan (al verandert dat met iPadOS 16). Google is ook op de hoogte van het probleem. Tenminste, als we een nieuwe Chromium Gerrit mogen geloven.

Google pakt probleem Chromebooks aan

De Chromium Gerrit is doorgaans een goudmijn als het gaat om updates voor bijvoorbeeld de Chromebook. Daar tref je namelijk informatie over mogelijk toekomstige updates aan. De Gerrit garandeert natuurlijk niets, maar je ziet wel waar de ontwikkelaars ondertussen allemaal aan denken of werken.

Google Chromebook van Acer
Chromebook van Acer (Afbeelding: Unsplash)

Google lijkt nu van plan te zijn om de splitscreenervaring aan te pakken. In de commit staat de volgende (vertaalde) tekst: “vensters vastplakken op een derde van het scherm voor split view”. Dat klinkt als een mooie verandering; echter, dit soort dingen zijn alleen handig wanneer je een breed scherm gebruikt.

Brede schermen koppelen aan je Chromebook

Natuurlijk kun je een breed scherm koppelen aan je Chromebook of Chromebox (een soort kleine computer met een HDMI-poort). Wanneer je dat doet, dan kan het scherm in drieën delen wellicht een handige functie zijn. Nu zijn er helaas nog geen Chromebooks met schermen die ontzettend breed zijn.

Het kan ook zijn dat Google bedoelt dat één venster in beeld een derde van het scherm gebruikt, terwijl een andere app twee derde opslokt. Dat klinkt al wat logischer en waarschijnlijk ook veel praktischer. Hoe dan ook, het is goed om te zien dat Google aan dit soort dingen werkt. Het is nog niet duidelijk wanneer het Chrome OS van deze functie voorzien wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen