‘Google Duo krijgt aantal heerlijke Google Meet-functionaliteiten’

Apps Wesley Akkerman 8 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Sinds de lancering van Google Meet geeft de zoekgigant de app Google Duo maar weinig aandacht. Daar lijkt nu verandering in te komen. De laatste keer dat Duo een update ontvangt, was in juli van vorig jaar. Toen veranderde Google de interface van de app, die een stuk simpeler vormgegeven werd door het bedrijf.

Onlangs verscheen er een kleine update voor Google Duo. De update bevat geen nieuwe opties of iets dergelijks, maar legt mogelijk wel de basis voor toekomstige functies. Dat blijkt uit een teardown van de website XDA Developers. Middels een teardown ontleedt de redactie van de website een app, dit keer dus Duo.

Google Duo krijgt weer aandacht?

Uit die teardown blijkt dat Google Duo mogelijk ondersteuning krijgt voor zogenaamde breakout rooms. Als gebruiker van Google Meet herken je die functionaliteit wellicht. Moderators van videogesprekken verdelen met deze optie een groep participanten namelijk in kleinere groepjes tijdens een online conferentie.

Google Meet
Het logo (Afbeelding: Google)

Mocht Google Duo dezelfde functionaliteit krijgen, dan is dat dus een handige toevoeging voor videogesprekken tot 32 personen. De breakout rooms zijn sinds eind 2020 beschikbaar voor Google Meet. De update in kwestie bracht destijds ook custom achtergronden en meer naar de populaire applicatie voor online videogesprekken.

Wanneer gebeurt dat dan?

Onlangs bleek ook dat Google ooit voornemens was Duo en Meet samen te voegen tot één app. Dat is tot op heden niet gebeurd. Maar dat verklaart mogelijk wel waarom het bedrijf de videobelapp klaarmaakt voor functies die voorheen alleen beschikbaar waren voor Meet. Wellicht komt die integratie er ooit toch nog.

Dat is natuurlijk speculatie van de bovenste plank. Want Google heeft hier zelf nog niets over naar buiten gebracht. Duo is een app voor consumenten, terwijl Meet meer voor zakelijke gebruikers is. Hoewel beide apps dus andere doelgroepen hebben, hebben die doelgroepen wellicht wel behoefte aan dezelfde (soort) opties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

XDA Developers

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen