Google Flights is ideaal om vluchten te boeken (maar…)

Apps Sam Dille 12 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Google Flights is de ideale manier om een vliegreis te boeken. De site heeft veel in zijn mars, maar is hij eigenlijk wel de moeite waard?

Ben je van plan om Kerstmis of Oud en Nieuw in een warm land door te brengen? Of ben je gewoon op zoek naar een leuke vliegreis? Dan ben je bij Google Flights aan het juiste adres. Met de service kun je makkelijk en snel goedkope vliegtickets vinden. Maar de zoekmachine heeft ook zijn nadelen.

Dit zijn de voordelen van Google Flights

Met Google Flights is het mogelijk om rechtstreeks bij de luchtmaatschappij te boeken. Op deze manier plan je een reis zonder tussenkomst van derden. Daarnaast kun je meerdere luchthavens tegelijk zoeken om de goedkoopste optie te vinden om van te vertrekken.

Geen enkele zoekmachine is beter dan Google Flights in het tonen van vluchten voor lange periodes. De service helpt je zelfs met besparen door suggesties te geven voor goedkope reisdata. In veel gevallen ben je voordeliger uit als je de reis een dag of twee aanpast.

Ook belangrijk: met de service van Google beschik je over een groot aantal filters om je zoekresultaten bij te schaven. Zo vind je makkelijker de vlucht waar je naar op zoek bent en vermijd je de opties die je niet nodig hebt.

Er zijn ook nadelen

Omdat Google Flights voornamelijk werkt met tickets van luchtvaartmaatschappijen zelf, kun je soms een goedkope deal mislopen. Die vind je vaak makkelijker bij een reisbureau.

Google Flights goedkope tickets
De map van Google Flights (Afbeelding: Google)

De zoekmachine werkt regelmatig haar inventaris van beschikbare vluchten bij. Maar soms gebeurt het dat de prijzen niet helemaal up-to-date zijn. Dus het kan zijn dat je eerst een lagere prijs ziet, maar bij de luchtvaartmaatschappij zelf toch duurder uit bent.

Hoewel de meeste luchtvaartmaatschappijen beschikbaar zijn via Google Flights, vermelden een aantal hun tarieven niet op de service. Die moet je dan eerst opzoeken op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Al met al is Google Flights een fantastische optie om een goed overzicht te krijgen van beschikbare vluchten en bijbehorende prijzen. Toch is het handig om je tijdens de zoektocht niet alleen te beperken tot de service van Google. Als je het gebruikt in combinatie met andere zoekmachines, vind je ongetwijfeld een geweldige deal.

7 apps die onmisbaar zijn als je op reis gaat

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen