Google lijkt na complete mislukking opnieuw met AR-bril te komen

Gadgets Jeroen Kraak 31 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

De Google Glass is een van de grootste mislukkingen van het techbedrijf. Toch lijkt het nu met een nieuwe versie te komen.

Er werd veel verwacht van de Google Glass, maar het bleek een complete miskleun te zijn voor Google. Wellicht was het een gevalletje van de verkeerde uitvinding op het verkeerde moment, want veel techbedrijven investeren nu in hun eigen VR- en AR-bril. Komt Google nu met een nieuwe varianten.

Veel concurrentie op het gebied van AR en VR

Zo kennen we natuurlijk de Oculus Rift en de Microsoft HoloLens 2 en werkt ook Apple aan haar eigen AR-headset. Google lijkt dus niet achter te kunnen blijven en dat gaat het ook niet doen als we de laatste berichten moeten geloven.

Die nieuwe Glasses hebben alles te maken met de virtuele toekomst. Meta werkt natuurlijk aan haar eigen Metaverse en ook Google lijkt een soort zelfde idee te ontwikkelen volgens The New York Times. Om die brillen mogelijk te maken nam het bedrijf in 2020 North over.

Google zet door

North werkte aan verschillende projecten toen Google het bedrijf overnam, maar de meest interessante was de slimme bril van het merk. Het bijzondere daaraan was dat het lenzen op sterkte combineerde met een geprojecteerd scherm. Wat ook bijzonder was aan het model van North, was de bediening die werkt via een ring die je om je vinger droeg.

Het rapport komt een paar weken nadat bekend werd dat Google een grote naam van Ocolus had binnengehaald. Deze werknemer leidde de ontwikkeling van het AR-systeem. De grote vraag is natuurlijk wanneer we de bril kunnen verwachten. 2022 zal wellicht een logisch jaar lijken, aangezien de AR-bril van Apple naar alle waarschijnlijkheid ook dat jaar op de markt komt.

Het wordt interessant om te zien hoe Google een eigen soort Metaverse wil maken. Een digitale omgeving waar alles mogelijk is, lijkt nog ver weg, maar met een AR-bril komt het natuurlijk een stap dichterbij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen