Smartphones in 2021: dit waren de 5 allerbeste modellen van het jaar

Smartphones Mark Hofman 31 dec 2021
Leestijd: 5 minuten

Het is de allerlaatste dag van 2021. Een beter moment om terug te blikken op het afgelopen jaar en alle smartphones die er in uitkwamen is er simpelweg niet. Hoogtijd om dat eens te doen, dus.

We hebben bij WANT namelijk heel veel verschillende smartphones mogen testen in 2021. Maar welke toestellen waren wat ons betreft het best? Mark legt het je in dit artikel uit.

5 beste smartphones van 2021

Ik heb het afgelopen jaar weer heel veel verschillende smartphones mogen testen. Dusdanig veel dat het lastig is om echt de vinger te leggen op welk toestel nu precies het beste is, simpelweg omdat iedereen iets anders zoekt. Daarom heb ik besloten de onderstaande vijf smartphones te selecteren en de lijst niet op volgorde te zetten. De volgende vijf smartphones behoren allemaal tot de 5 beste van het afgelopen jaar:

#1 iPhone 13

De iPhone 13 Pro en Pro Max weten dit jaar weer het beste in de markt naar boven te halen. Zeker nu beide toestellen ein-de-lijk voorzien zijn van ProMotion. Met een hoge verversingssnelheid van 120Hz weten de iPhone-modellen van 2021 menig consument een prettige gebruikservaring te bezorgen. Het camerasysteem van de smartphones is ook uiterst indrukwekkend en is zelfs uit te roepen tot de beste van het afgelopen jaar. Maar het is de iPhone 13 die het echte succes met zich meebrengt.

De iPhone 13 is wat mij betreft een van de beste smartphones van het afgelopen jaar. Waarom? Omdat het toestel precies de sweatspot weet te raken. Het toestel valt qua prijs, specificaties, camerasysteem én software precies goed in de markt. De iPhone 12 was praktisch gezien al een geweldig toestel wat dat betreft en de iPhone 13 is weer een stapje beter. De accuduur van de smartphone is fantastisch, de kleinere notch maakt het scherm nog beter en het camerasysteem laat weinig te wensen over. Nee, de iPhone 13 is zonder twijfel een van de fijnste smartphones die ik het afgelopen jaar heb mogen testen.

iPhone 13
In de kleurenoptie blauw (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

#2 Smartphones: Samsung Galaxy S21 Ultra

De Samsung Galaxy S21 Ultra is een echte super smartphone te noemen. Hiermee laat Samsung duidelijk zien wat het allemaal in huis heeft. Dat is niet alleen terug te zien door middel van het gigantische camerablok op de achterkant van de smartphone, maar ook zeker aan de interne specificaties. Zo is dit model voorzien van een uitstekend camerasysteem waar de term SpaceZoom de show weet te stelen. Erg goed is het natuurlijk niet als je het puur op kwaliteit bekijkt, maar indrukwekkend is het wel. Daarbij is het nemen van foto’s ook echt goed te doen met deze smartphone die op dat gebied de nummer twee positie in de markt wel verdiend.

Verder beschikt de Samsung Galaxy S21 Ultra over een imposante batterij, is het beeldscherm uitstekend in staat om je fijnste content zo mooi mogelijk te weergeven en is het toestel razendsnel. De prijs ligt misschien wat hoog, maar dan zit je komende jaren ook echt gebakken.

Samsung Galaxy S21 ultra
Last van Trypofobie? (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#3 OnePlus 9 Pro

Het jaar 2021 is zonder enige twijfel ook hét jaar van OnePlus. De OnePlus 9 Pro heeft ons namelijk echt goed weten te verrassen. De vlaggenschepen van het bedrijf weten ons doorgaans al te imponeren op het gebied van de batterij en de beeldkwaliteit van het beeldscherm. Maar dit jaar wordt daar nog een schepje bovenop gedaan.

De OnePlus 9 Pro is voorzien van een camerasysteem uit handen van Hasselblad, wat de telefoon zeer ten goede komt. De smartphone schiet namelijk uitstekende plaatjes, filmt indrukwekkende beelden en is voorzien van de juiste functionaliteiten om de consument te bedienen. Al met al is de OnePlus 9 Pro één van de beste smartphones van het afgelopen jaar te noemen.

OnePlus 9 Pro
OnePlus 9 Pro (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#4 Smartphones: Samsung Galaxy Z Flip 3

De Samsung Galaxy Z Flip 3 bewijst dat een opvouwbare smartphone niet veel hoeft in te leveren om betaalbaar te zijn. Daar was met de vorige versie nog wel degelijk sprake van, maar dit jaar krijg je het beste van twee werelden. De Samsung Galaxy Z Flip 3 kost evenveel als een regulier vlaggenschip én beschikt over imposante specificaties. Met als absolute USP dat het toestel opvouwt, natuurlijk.

Het mooie aan de Z Flip 3 is dat hij, ten opzichte van zijn voorganger, ook een verbetering heeft doorstaan. Het toestel voelt niet alleen meer solide aan door een verbeterd scharnier, maar beschikt ook over een groter beeldscherm aan de buitenkant. Hierdoor is de smartphone ook echt goed te gebruiken op het moment dat hij dichtgeklapt is. Een uitstekende verbetering die van dit toestel een zeer reële optie maakt.

Samsung Galaxy Z Flip 3
Staat goed hoor (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#5 Samsung Galaxy Z Fold 3

De laatste smartphone uit de lijst komt ook uit handen van Samsung. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft niet stilgezeten en tilt zijn opvouwbare concept naar een nog hoger niveau. Het beeldscherm aan de buitenkant voelt beter aan en het grote scherm aan de binnenkant is nog groter geworden. Dit heeft te maken met de selfiecamera die dit keer in het scherm zit verwerkt. De kwaliteit van je foto’s gaat er zeker niet op vooruit, maar het geeft de smartphone wel de upgrade die het nodig heeft.

Het enige probleem wat het toestel met zich meedraagt is helaas nog steeds het prijskaartje. Als Samsung daar volgend jaar iets op weet te vinden, dan zou het bedrijf zomaar eens echt de toekomst van de smartphone kunnen bepalen in 2022.

Samsung
Instagram nog niet klaar voor de Fold 3 (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen