5 ideale trucs voor Gmail die je waarschijnlijk nog niet kent

Apps Jeroen Kraak 19 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Bijna iedereen gebruikt Gmail voor het versturen van e-mails. Toch zijn er in de dienst van Google een aantal functies die je wellicht nog niet kent. Wij nemen ze met je door.

Gmail is ontzettend makkelijk te gebruiken. Toch kan het allemaal nog simpeler en dat bespaart je flink wat tijd. Wij geven je vijf tips om nog meer uit de e-maildienst van Google te halen.

5 tips om meer uit Google Gmail te halen

Ben je benieuwd wat je nog beter kunt doen? Hier komen onze vijf tips die het gebruik van de dienst nog simpeler maken.

#1 Een ontvanger toevoegen in het bericht zelf

Je hoeft niet per se bovenaan in een artikel een ontvanger toe te voegen. Het kan ook in de e-mail zelf. Handig als je bijvoorbeeld een e-mail naar meerdere mensen stuurt en één iemand speciaal wil benoemen.

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een ‘+’ toevoegen en daarna iemands naam schrijven. Google geeft je dan een lijst om de juiste persoon te selecteren. Deze komt ook meteen in de lijst van ontvangers te staan.

#2 Gebruik add-ons

Add-ons zijn er niet alleen voor Google Chrome. Je hebt er ook die speciaal gemaakt zijn voor Gmail. Hierdoor kun je jouw e-mails met extra hulp nog beter maken. Denk aan programma’s als Zoom, DocuSign en Todoist.

Ze zitten goed verstopt, maar uiteindelijk zijn ze prima te vinden als je weet waar je moet zoeken. In de webbrowser vind je een plusje in de rechter verticale balk. Druk daarop en je kunt meteen op zoek naar jouw ideale add-on.

Add Ons Gmail
Voeg toe wat je wil. (Afbeelding: Google)

#3 Makkelijk je inbox sorteren

Vaak krijg je meer e-mails via Gmail dan je lief is. Het is dan ook lastig om overzicht te houden in je inbox. Gelukkig is er een makkelijke manier om e-mails te sorteren, zodat je daardoor flink minder tijd kwijt bent.

Als je met de rechtermuisknop op een e-mail klikt, kun je makkelijk een e-mail verplaatsen naar een andere aangemaakte map. Zo sorteer je makkelijk e-mails van bijvoorbeeld werk of reclame en dat scheelt je een hoop tijd. Met de vier pictogrammen naast de onderwerpregel archiveer je gemakkelijk een e-mail of gooi je deze weg.

Wat ook een heel makkelijke manier is om Gmail-berichten te sorteren, is door bepaalde e-mails te selecteren. Vervolgens druk je op de drie puntjes bovenin.

#4 Maak templates

Het maken van een template klinkt als flink wat gedoe. Toch kan het jouw leven een stuk makkelijker maken. Zend je bijvoorbeeld heel vaak dezelfde soort e-mails, maak er dan gewoon een template van. Zo kun je die meteen laden en hoef je per bericht maar een paar kleine aanpassingen te maken.

Templates Gmail
Simpel een template toevoegen. (Afbeelding: Google)

Om een template in Gmail te maken, ga je eerst naar het tandwiel rechtsboven en vervolgens druk je op Alle Instellingen. Vervolgens ga je naar geavanceerd en daar kun je templates aanzetten. Sla vervolgens de instellingen op.

Als je nu een leeg vlak opent om een e-mail te schrijven, kun je op de drie puntjes rechtsonder tikken om een template op te slaan of juist te laden. Dat scheelt je een hoop werk.

#5 Open je agenda makkelijk in Gmail

Naast een e-mailbox is Gmail ook de ideale plek voor je agenda. Zo zie je in één oogopslag je e-mail en je agenda. Om deze functie te gebruiken, hoef je niet veel te doen.

Ga naar de verticale balk aan de rechterkant en klik daar op het agenda-symbool. Voilà, je ziet precies of je vandaag nog een afspraak hebt en kunt makkelijk nieuwe afspraken inplannen. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Hoe Gmail zorgt dat je e-mails vanaf nu meesterwerkjes worden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen