Google Gmail krijgt nu ook deze emoji’s voor je e-mails

Tech Jeroen Kraak 8 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

We gebruiken tegenwoordig vooral WhatsApp om berichten naar anderen te sturen. Google wil echter dat je teruggaat naar e-mailen en komt daarom met emoji’s in Gmail.

Wellicht herken je het van je werk. Steeds vaker gebruik je waarschijnlijk WhatsApp voor zaken, niet je e-mail. Of het nu het snel versturen van een document is, of juist een foto, een appje is zo gepiept. Google heeft goed naar de dienst gekeken en komt nu met een nieuwe functie voor Gmail die te maken heeft met emoji.

Emoji’s in Gmail

Als je een bericht verstuurt via WhatsApp kun je hele antwoorden typen, maar soms is het makkelijker om snel te reageren met een emoji. In Gmail kan dit binnenkort ook. Zo geef je bijvoorbeeld snel aan dat je een e-mail gelezen hebt, of dat je iets goedkeurt.

Twee weken geleden werd de functie voor het eerst ontdekt door Steve Moser. Hij speurde in de code van de Google Gmail-app voor de iPhone. Nu is de functie ook teruggevonden in Android.

Er waren verschillende zinnen ervoor zichtbaar in de code van de Gmail-app. Daarin worden emoji-reacties aangekondigd en zelfs een bericht voor mensen die als een van de eersten de functie kunnen gebruiken.

Google gooit het niet meteen live

Door dat bericht lijkt het wel alsof niet iedereen meteen de functie op Gmail kan gebruiken. Het lijkt erop dat Google de nieuwe feature langzaam wil uitrollen. Je hebt dus geluk als je als een van de eersten kunt reageren met een emoji op een e-mail.

Gmail-ergernis flink aangepakt door Google na nieuwe feature
Een e-mail op Android. (Afbeelding: Unsplash/Hamed Taha)

Uit de code blijkt dat Google ook nog wat restricties invoert voor het gebruik van emoji in Gmail. Zo is het onmogelijk om dat te doen op een versleutelde e-mail of een bericht naar een grote groep. Daarnaast is het niet mogelijk om meer dan 20 emoji-reacties toe te voegen aan een e-mail.

Zoals gezegd is de functie alleen nog in de code gevonden en is deze dus nog niet ingevoerd door Google. Wanneer de functie dan ook naar de definitieve versie van Gmail komt is nog onbekend.

Genieuze tip maakt einde aan genante blunders binnen Gmail

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen