Google maakt van Gmail een nachtmerrie door nieuwe functie

Apps Jeroen Kraak 8 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Gmail is misschien wel de beste gratis e-maildienst die er is. Google geeft je er veel opslagruimte en er zijn niet echt hinderlijke advertenties te bespeuren. Althans, dat laatste was het geval. Het lijkt er sterk op dat het mogelijk gaat veranderen en dat tovert je mailbox om tot een monster.

Hoewel je vaak van jouw internetprovider een gratis e-mailadres krijgt, gebruiken de meeste mensen Gmail van Google. Dat is logisch, want de dienst is hartstikke toegankelijk en je hoeft ook niet bang te zijn dan je jouw adres kwijtraakt als je van provider switcht.

Gmail is gratis

En misschien wel het belangrijkste: Gmail is helemaal gratis. Je hoeft dus helemaal niets extra’s te betalen om van de dienst gebruik te maken. Toch is gratis relatief, want Google houdt Gmail gratis door advertenties te tonen. Zo verdient het geld aan de e-mailbox.

Die advertenties zijn op dit moment niet hinderlijk. Vaak zie je ze bovenaan staan in je e-mailbox als je bijvoorbeeld het tabje reclame of sociaal opent. Deze advertenties zijn makkelijk te herkennen en je scrolt er snel overheen.

Dat lijkt binnenkort echter verleden tijd in Gmail. Google test namelijk een nieuwe manier van advertenties tonen. Eentje waar je echt niet op zit te wachten en zeer hinderlijk is. Verschillende gebruikers klagen er dan ook nu over op social media. Toch is de nieuwe manier van advertenties nog niet bij iedereen zichtbaar.

Ontkomen aan deze ergernis door Google

De nieuwe reclame zorgt voor een hoop ergernis voor gebruikers van Gmail. Zij krijgen midden in een geopende e-mail een advertentie te zien. Iets wat dus als vrij storend ervaren kan worden. Google zelf gaat ook niet dieper op de keuze in, gezien onderstaande tweet.

Gelukkig is er wel een manier om aan de advertenties in Gmail te ontkomen. Hiervoor moet je een andere e-mailbox gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan Microsoft Outlook op jouw Android-telefoon of Windows PC, of de speciale Mail-app van Apple voor de iPhone of Mac. Zo heb je een duidelijk overzicht, van jouw e-mails, maar dan zonder de reclame van Google.

Google brengt controversiële Twitter-functie ook naar Gmail

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen