Mark Hofman
Mark Hofman Apps 20 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Google gebruikt Drake om wederom uit te halen naar Apple’s iMessage

Het zit hoog bij Google. Het Amerikaanse bedrijf blijft het oneerlijk vinden dat Apple’s iMessage geen ondersteuning biedt voor RCS. Tijd om de onvrede, wederom, te uiten via social media.

Op het Twitter-account van Android is een video te vinden waarin het Drake’s nieuwe nummer gebruikt om naar Apple uit te halen.

Google gebruikt Drake voor uithaal

Als het op de pijlen op Apple richten aankomt is Google alles behalve een vreemde. De meest recente video op het kanaal van Android is zeker niet de eerste. Eerder dit jaar haalde het bedrijf ook al uit naar Apple en zijn groene tekstballonnen. Het probleem van Google is dat Apple het niet mogelijk maakt om berichten via RCS te versturen. Stuur je de berichten naar een andere iPhone worden ze blauw, maar naar een Android-telefoon groen. En die groene berichten worden via het oudere SMS-standaard verstuurd.

Amerikaanse rapper Drake heeft onlangs een nummer uitgebracht genaamd Text Go Green. Een uitgelezen kans voor Google, zo vinden ze zelf, om te verwijzen naar het probleem dat ze hebben met Apple. Op Twitter duikt een video op dat Google zelf de “onofficiële tekstuitleg” van het nummer noemt. De video richt zich op wat een groen ballonetje precies is en hoe Apple dat op kan lossen.

Waarom doet Apple het niet?

Wat Google zegt klopt overigens wel. Apple kan heel erg makkelijk de overstap maken naar RCS en, via die weg, iMessage bijvoorbeeld ook beschikbaar stellen voor Android-gebruikers. Het team achter iOS hoeft praktisch gezien alleen een knop om te zetten, maar dat doet het simpelweg niet.

De reden daarachter is ook eigenlijk hartstikke simpel. iMessage is, vooral voor jonge gebruikers in de Verenigde Staten, dé manier om in contact te blijven. Waar wij vooral gebonden zijn aan diensten als WhatsApp, gebruiken de consumenten daar gewoon de dienst die ze krijgen. Hierdoor vallen veel Android-gebruikers buiten de boot en stappen ze al snel over naar een iPhone.

Zo lang heb je de tijd om een iMessage te bewerken in iOS 16

Hoewel iMessage nooit bedoeld is als marketingmiddel, dient het voor jonge gebruikers als dé reden om de smartphone van Apple te kopen. Iets dat men bij Google alles behalve leuk vinden. Daarom willen ze dolgraag dat Apple de knop omzet en iMessage ook beschikbaar maakt voor Android. Al lijkt Apple daar, volkomen logisch, weinig interesse in te tonen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google gebruikt Drake om wederom uit te halen naar Apple’s iMessage
Sluiten